beleggen-in-blockchain-aandelen

4 interessante blockchain (crypto) aandelen die als penny stock noteren

De kans is groot dat beleggen in blockchainaandelen de komende jaren opnieuw interessant gaat zijn voor beleggers. De blockchaintechnologie wordt in één adem genoemd met Bitcoin en andere cryptovaluta. Dit is niet gek, maar digitale valuta zijn slechts één toepassing van deze innovatieve techniek. We bespreken in dit artikel 4 penny stock aandelen die zich bezighouden met de blockchain. 

Beleggers die afgelopen jaren cryptomunten hebben gekocht hebben een wilde rit achter de boeg. De grootste cryptomunt genaamd Bitcoin, bereikte tot tweemaal toe een recordhoogte, maar heeft inmiddels meer dan de helft van de koerswaarde weer ingeleverd. Veel van de zogeheten altcoins leverden vaak nog meer van de waarde in.

De digitale valuta maken gebruik van een innovatieve techniek, genaamd de blockchaintechnologie. Dit is een soort nieuwe onkraakbare database waarin transacties opgeslagen kunnen worden. Hierdoor wordt een derde partij overbodig. Het verleden wijst uit, dat de markt die over een enorm groeipotentieel beschikt vroeg of laat altijd weer aantrekt.

Vanuit deze gedachte zou het wel eens een goed moment kunnen zijn om een blockchain en/of cryptoaandeel in je portefeuille op te nemen. Hieronder vind je informatie over 4 blockchainaandelen die als penny stock noteren.

1. Hive Blockchain Technologies (HIVE)

HIVE Blockchain Technologies Ltd. komt uit Canada en is gevestigd in Vancouver. Naast Canada heeft het bedrijf mining activiteiten in Ijsland en en Zweden. Het doel van het bedrijf is om een brug te slaan tussen een ietwat ondoorzichtige cryptomarkt en de reguliere markt.

De kernactiviteit is het minen van enkele cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum en het verkopen hiervan. Mocht je in de veronderstelling zijn dat dit altijd een vervuilende bezigheid is, dan heb je het mis. Het bedrijf heeft een ESG-strategie en mijnt de Bitcoins aan de hand van 100% groene stroom.

De koers van het aandeel is sterk afhankelijk van Bitcoin. In de grafiek is dan ook duidelijk te zien wanneer Bitcoin op hoge niveaus noteerde. Waar het aandeel vorig jaar zelfs even richting 28 dollar ging, handelt het inmiddels als penny stock.

Grafiek Hive Blockchain

Aandeleninformatie

Naam: Hive Blockchain
Symbool: HIVE
ISIN: CA43366H7040
Beurs: NASDAQ 

2. DMG Blockchain Solutions

DMG Blockchain Solutions is een Canadees bedrijf en richt zich op het mijnen van cryptomunten, het ontwikkelen mininghardware en heeft een eigen datacenter met bijbehorende diensten. Het wordt geleid door een ervaren managent dat ervaring heeft binnen organisaties zoals UBS, EY en PWC.

Een mooie bijkomstigheid is dat onder het bedrijf, nog een bedrijf hangt genaamd Blockseer. Een interessant onderdeel met oog op een toenemende regulering in de markt. Blockseer kan worden ingezet voor compliance-activiteiten en om bijvoorbeeld witwassen tegen te gaan. Het bedrijf heeft deze dienst al eens kunnen inzetten voor de FBI. Verder neemt het deel aan het consortium “Wazabi”. Hierbij richt het zich op het tegengaan van waardeverlies in de supply chain.

Beleggers die het aandeel in 2020 kochten zagen het aandeel afgelopen jaar vele malen over de kop gaan. Vervolgens is het net als bijna alle aandelen in deze sector weer aanzienlijk teruggezakt. Ook dit aandeel behoort inmiddels tot de categorie penny stocks.

Grafiek DMG Blockchain Solutions

Aandeleninformatie

Bedrijf: DMG Blockchain Solutions
Ticker: DMGI
Beurs: Toronto Venture Exchange
ISIN: CA23345B2003 

3. The Blockchain Group (ALTBG)

The Blockchain Group is een Frans bedrijf en richt zich in tegenstelling tot de vorige twee bedrijven niet op het mijnen van cryptovaluta. Het bedrijf is eigenlijk een soort verzameling van blockchain engineers en ondernemers, die gezamenlijk één doel hebben. Dit doel is het ontwikkelen van een groot blockchain eco-systeem voor diverse sectoren.

Hierbij kan gedacht worden aan aankoopprocessen, het doen van grote financiële transacties of zelfs het  inzetten van deze techniek tijdens medicijnonderzoeken naar bijvoorbeeld corona. The Blockchain Group schuift veelal aan bij partijen waar men de blockchaintechnologie binnen het bedrijf wil implementeren, vanuit de expertise kan vervolgens met de ontwikkeling en implementatie worden begonnen.

The Blockchain Group is het enige Europese aandeel in deze lijst.

Grafiek The Blockchain Group

Aandeleninformatie

Bedrijf: The Blockchain Group
Ticker: ALTBG
Beurs: Euronext Parijs 
ISIN: FR0011053636 

4. Riot Blockchain (RIOT)

Riot Blockchain richt zich veelal op het minen van Bitcoin. Dit doet het bedrijf vanuit de Verenigde Staten. Het heeft een hoofdkantoor in Colorado en een groot mining complex in Texas. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met activiteiten met betrekking tot de toepassing van blockchaintechnologie. Sinds de start probeert het bedrijf vooral geld te verdienen doormiddel van het mijnen van de cryptocurrency Bitcoin, BitcoinCash en Litecoin. Tegenwoordig heeft het bedrijf de focus vooral naar Bitcoin verlegd. Het richt specifiek op het mijnen van deze eerste cryptomunt.

De start van van Riot BlockChain is opmerkelijk te noemen. Door Blockchain in de bedrijfsnaam te verwerken werd het bedrijf onderworpen aan een onderzoek door de SEC, vanwege het mogelijk misbruik maken van de hype. Inmiddels is Riot Blockchain één van de grootste spelers op het gebied van mining. Het heeft als doel de capaciteit in 2024 nog eens verdubbeld te hebben.

Riot Blockchain wordt hoofdzakelijk verhandeld op de NASDAQ onder de ticker RIOT. Qua koers zou het aandeel eigenlijk net buiten dit lijstje moeten vallen, het namelijk niet meer op het niveau van een penny stock. Toch willen we je het aandeel niet onthouden.

Grafiek Riot Blockchain

Aandeleninformatie

Bedrijf: Riot Blockchain
Ticker: RIOT
Beurs: NASDAQ 
ISIN: US7672921050 

Welk van deze blockchainaandelen kan ik het beste kopen?

De penny stocks in dit artikel zijn geen onderdeel van onze premiumportefeuille. Wel kochten we onlangs in blockchainaandeel dat we vele malen kansrijker achten dan bovenstaande aandelen. Klik op de onderstaande link om toegang te krijgen tot dit aandeel en alle overige penny stocks in onze portefeuille.

Klik hier om je aan te melden 

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.