fbpx
4 interessante blockchain aandelen die als penny stock noteren

Investeren in blockchain aandelen zou de komende jaren wel eens interessant kunnen zijn voor beleggers. De blockchaintechnologie wordt in één adem genoemd met Bitcoin en andere cryptocurrency. Digitale valuta zijn slechts één toepassing van deze innovatieve techniek. We bespreken in dit artikel 4 penny stock aandelen die zich bezighouden met de blockchain. 

De bekende bubble in cryptocurrency die eindigde in 2017 kende winnaars, maar tevens grote verliezers. Beleggers die te laat instapten zagen grote delen van de inleg verdampen. Vooral zogeheten altcoins verloren fors in waarde. Deze digitale valuta genaamd cryptocurrency maken gebruik van een innovatieve techniek, de blockchaintechnologie. Dit is een soort nieuwe onkraakbare database waarin transacties opgeslagen kunnen worden. Hierdoor wordt een derde partij overbodig.

1. Hive Blockchain Technologies

HIVE Blockchain Technologies Ltd. komt uit Canada en is gevestigd in Vancouver. Daarnaast heeft het enkele mining activiteiten in IJsland en Zweden. Het doel van het bedrijf is om een brug te slaan tussen een ietwat ondoorzichtige cryptomarkt en de reguliere markt. De kernactiviteit is het minen van enkele cryptocurrencies en het verkopen hiervan. Daarnaast ziet Hive Blockchain Technologies zich als een essentiële speler in het mogelijk maken van transacties.

Momenteel focust het bedrijf zich op kostenbesparingen op het gebied van mining en het uitbreiden van capaciteit. Dit doet men onder andere door het aangaan van strategische samenwerkingen en het doen van overnames. De cryptomunt Ethereum komt het meest voor in de portfolio van het bedrijf. HIVE Blockchain Technologies heeft de hoofdnotering staan aan de Canadese beurs onder de ticker HIVE. De marktkapitalisatie komt uit op 125 miljoen dollar. Er worden dagelijks gemiddeld 5 miljoen aandelen verhandeld.

Het bedrijf laat de afgelopen jaren een stijgende omzet zien. De omzet steeg van 13 miljoen in 2018 naar 32 miljoen in 2019. Hier stond echter tegenover dat de EBITDA daalde  van -4,5 in 2018 naar -14,5 miljoen dollar in 2019. Reden hiervoor is dat het uitbreiden van de capaciteit forse kosten met zich mee brengt. Bovendien heeft het bedrijf last van fors lagere prijzen in de cryptomarkt sinds 2017. Het financieren van de kosten ging gepaard met het uitgeven van nieuwe aandelen. De effecten hiervan in combinatie met de bubble in de cryptomarkt zijn duidelijk terug te zien in de grafiek. De koers daalde vanaf de top in 2017 van 6,77 dollar naar een huidige koers 0,37 dollar.

2. Riot Blockchain

Riot Blockchain richt zich veelal op het minen van Bitcoin. Dit doet het bedrijf vanuit de Verenigde Staten. Het heeft een hoofdkantoor in Colorado en een mining complex in Oklahoma City. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met activiteiten met betrekking tot de toepassing van blockchaintechnologie. Sinds de start probeert het bedrijf vooral geld te verdienen doormiddel van het mijnen van de cryptocurrency Bitcoin, BitcoinCash en Litecoin. Tegenwoordig heeft het bedrijf de focus vooral naar Bitcoin verlegd. Het richt specifiek op het mijnen van deze eerste cryptomunt.

De start van van Riot BlockChain is opmerkelijk te noemen. Door Blockchain in de bedrijfsnaam te verwerken werd het bedrijf onderworpen aan een onderzoek door de SEC, vanwege het mogelijk misbruik maken van de hype. Riot Blockchain wordt hoofdzakelijk verhandeld op de NASDAQ onder de ticker RIOT. Het bedrijf handelt op dit moment rond de 1 dollar. De market cap is 34 miljoen en het gemiddeld aantal verhandelde aandelen per sessie is 1,6 miljoen stuks.

De omzet van het bedrijf de afgelopen sinds 2016 van nagenoeg 0 naar ongeveer 7 miljoen vandaag de dag. Hier bedrijf is er echter nog niet in geslaagd winst te boeken. Vorige jaar werd er een verlies geleden van ongeveer 20 miljoen. Het bedrijf focust zich momenteel op het terugdringen van de kosten. De koers kenmerkt zich met een neerwaarts verloop. Tijdens de bubbleperiode kende het aandeel een spike naar meer dan 46 dollar. Vandaag de dag is het aandeel te koop voor 1,07 dollar.

3. The Blockchain GP

The Blockchain Group is een Frans bedrijf en richt zich in tegenstelling tot de vorige twee bedrijven niet op het mijnen van cryptocurrency. Het bedrijf focust zich vooral op toepassingen van de blockchaintechniek. Hierbij kan gedacht worden aan aankoopprocessen, het doen van grote financiële transacties of zelfs het  inzetten van deze techniek tijdens medicijnonderzoeken naar bijvoorbeeld corona. The Blockchain Group schuift veelal aan bij partijen waar men de blockchaintechnologie binnen het bedrijf wil implementeren.

Het aandeel wordt verhandeld onder de ticker ALTBG aan de Euronext. De marktkapitalisatie is momenteel 6,5 miljoen euro. Het dagelijkse handelsvolume betreft 205.000 stuks. De omzet van het bedrijf is de afgelopen jaren teruggelopen van 6,8 naar ongeveer 2,5 miljoen. Afgelopen jaar werd een kleine winst geboekt van enkele tonnen.

De koers is sinds 2016 fors gedaald, maar lijkt de afgelopen jaren voorzichtig de weg omhoog te hebben gevonden. Het aandeel is te koop voor 0,25 euro.

4. DMG Blockchain Solutions

DMG Blockchain Solutions richt zich op het mijnen van cryptomunten en daarnaast op toepassingen van de blockhaintechnologie om fraude tegen te gaan. Het wordt geleid door een ervaren managent dat ervaring heeft binnen organisaties zoals UBS, EY en PWC.

Naast het mijnen van cryptomunten is het onderdeel van de “Blockseer Alliance”. Deze alliantie kan ingezet worden tegen witwassen en compliance-activiteiten. Het bedrijf heeft deze dienst al eens kunnen inzetten bij de FBI. Met het consortium “Wazabi” richt het zich op het tegengaan van waardeverlies in de supply chain.

Het bedrijf komt uit Canada en is daar dan ook genoteerd onder de ticker DMGI. De marktkapitalisatie betreft 7,7 miljoen dollar. Het handelsvolume is laag te noemen met 500.000 stuks per dag. De omzet van het bedrijf is de afgelopen jaren stabiel rond de 10 miljoen. Het bedrijf is nog niet in staat winst te boeken.

Het aandeel bevindt zich al meerdere jaren in een sterke neerwaartste trend. Het aandeel handelt momenteel rond de 0,08 dollar.

Beleggen in blockchain

Wat denk jij van deze aandelen? Is blockchain een goede investering? Laat het hieronder weten in een reactie! 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.