beleggen-in-wiet

Beleggen in marihuana: 5 penny stock aandelen voor 2022

Beleggen in marihuana- en/of wietaandelen was een aantal jaren geleden ontzettend populair. Achteraf is gebleken dat er sprake was van een onvervalste bubbel in de sector. De meeste aandelen noteren vanaf de top 95% lager. Beleggers kwamen dan ook van een koude kermis thuis.

Inmiddels kunnen we stellen dat de hype er wel vanaf is. Voor ons een goede reden om eens in te zoomen op 5 marihuana-aandelen die als penny stock noteren.

1. Lifeist Welness (LFST)

aandeel lifeist

Lifeist Welness een Canadees bedrijf dat een online platform heeft voor cannabisproducten, accessoires en educatie.  Het bedrijf bouwt als het ware een gezondheids- en welness marktplaats. Bedrijven kunnen cannabisproducten aanbieden op dit platform. Hier kunnen bezoekers leren over de voordelen van de producten en de toepassing ervan. Vervolgens is het de bedoeling dat ze tot aanschaf overgaan. Voorheen heette het bedrijf Namaste Technologies, maar in september 2021 onderging het een naamsverandering.

Het bedrijf heeft noteringen op meerdere beurzen, maar kan gezien het volume het beste gekocht worden op de Canadese beurs. De marktkapitalisatie is ongeveer 28 miljoen dollar.

De omzet schommelt de afgelopen 4 jaar tussen de 19 en 25 miljoen dollar. Lifeist Welness is nog niet in staat om winst te boeken. Het afgelopen jaar werd er een verlies van bijna 24 miljoen geleden.

Aandeleninformatie

Bedrijf: Lifeist Welness 
Ticker: LFST
Beurs: Toronto Venture Exchange (TSXV)
Koers: 0,07 CAD
ISIN: CA53228D1069 

2. Ignite International Brands (BILZ)

Ignite International Brands is een startup dat zich richt zich op de verkoop van cannabisproducten. Op dit moment richt het zich hoofdzakelijk op de verkoop van CBD-olie. Het bedrijf heeft grote plannen en wil haar markt uitbreiden in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië en Mexico door meerdere verkoopplatformen te gaan opzetten.

Opvallend is dat het bedrijf tientallen miljoenen volgers heeft op social media om haar producten te verkopen. Dit lukt overigens ook steeds beter. De 43 miljoen social media volgers, moeten het bedrijf een kickstart gaan geven. De omzet groeide de afgelopen 3 jaar van 9,6 miljoen naar een verwachte 40 miljoen in 2021.

Het bedrijf heeft meerdere beursnoteringen. Het is te koop op de Canadese, maar voor Europese beleggers is het aandeel ook te koop op de beurs van Berlijn. De marktkapitalisatie is ongeveer 238 miljoen.

Na de beursgang begin 2019 is de koers van het aandeel Ignite International Brand fors gedaald. Wanneer we vanaf juli vorig jaar kijken, zien we dat beleggers niet veel zijn opgeschoten.

Aandeleninformatie

Bedrijf: Ignite International Brands 
Ticker: BILZ
Beurs: Canadian Secondary Exchange / Frankfurt 
Koers: 0,77 CAD
ISIN: CA45174Y1007 

3. Vivo Cannabis (VIVO)

Vivo Cannabis kweekt, verwerkt en verkoopt marihuana voor medicinaal gebruik. Hiermee wil het bedrijf bijdragen aan het bereiken van gezondheidsdoelen die een positieve uitwerking kunnen hebben op de levenskwaliteit van de patiënt of klant.

De start-up heeft twee kweeklocaties in Canada. Verder breidt het bedrijf de productiecapaciteit in Canada uit en zoekt naar strategische partnerschappen en productontwikkelingen op meerdere internationale markten.

Vivo Cannabis heeft een Canadese beursnotering. De marktkapitalisatie betreft ongeveer 24 miljoen. Sinds 2016 heeft het bedrijf de omzet van een half miljoen op weten te krikken naar ongeveer 32,7 miljoen afgelopen jaar. Voor afgelopen jaar wordt op een krimp gerekend, dit was een forse tegenvaller voor aandeelhouders.

Aandeleninformatie

Bedrijf: VIVO Cannabis 
Ticker: VIVO
Beurs: Toronto Stock Exchange (TSX)
Koers: 0,065 CAD
ISIN: CA92845J1049 

4. The Green Organic Dutchman (TGOD)

The Green Organic Dutchman richt zich op het volledig organisch en duurzaam kweken van marihuana. Er worden dus geen kunstmatige verdelgingsmiddelen en meststoffen gebruikt. Op deze manier verschilt deze marihuana anders dan traditionele kweekmethoden.

Het bedrijf heeft meerdere noteringen aan de beurs, waaronder in Canada. Het heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 78,9 miljoen. Het is een jong bedrijf dat momenteel vooral investeert. Langzaam maar zeker druppelt er wat omzet bij het bedrijf binnen, maar veel is het nog niet. Wel is er ieder jaar sprake van omzetgroei. Voor afgelopen jaar wordt een omzet van een dikke 30 miljoen verwacht.

De mooie naam van dit bedrijf heeft de koers van het aandeel nog niet veel goeds gedaan. De meeste aandeelhouders kijken tegen een zeer fors koersverlies aan.

Aandeleninformatie

Bedrijf: Green Organic Dutchman
Ticker: TGOD
Beurs: Canadian Secondary Exchange / Frankfurt
Koers: 0,105 CAD
ISIN: CA3932102088 

5. Craftport Cannabis (CFT)

Craftport Cannabis is een Canadees beursgenoteerd bedrijf dat cannabis kweekt voor zowel medische als recreatie doeleinden. Het bedrijf heeft doorontwikkelde kweekmethoden en heeft veel verschillende partnerschappen in Canada en internationaal.

Voorheen heette het bedrijf Benchmark Botanics, maar het veranderde de naam in september 2021 in Craftport Cannabis. Het bedrijf is eigenlijk veel te klein voor de beurs. De marktkapitalisatie betreft slechts 2 miljoen.

Dit is niet gek als we naar de omzet van het bedrijf kijken, voor dit jaar wordt een omzet van 1,2 miljoen verwacht. Wel is er jaarlijks sprake van omzetgroei.

Na de beursgang in 2018 is er van de koers weinig overgebleven. Crafport Cannabis is hierdoor getransformeerd tot een onvervalste penny stock.

Aandeleninformatie

Bedrijf: Craftport Cannabis
Ticker: CFT
Beurs: Canadian Secondary Exchange / Frankfurt
Koers: 0,095 CAD
ISIN: CA2241301043 

Is het een goed idee om nu cannabis aandelen te kopen?

Met een lidmaatschap op Pennywatch Premium ontdek je of we het momenteel interessant vinden om cannabisaandelen te kopen. Vanaf slechts 7,45 per maand ontvang je wekelijks kooptips, analyses en inzichten van penny stocks.

De rendementen worden bijgehouden in onze portefeuilles, waarvan alle transacties 24/7 inzichtelijk zijn. Klik op onderstaande link om je aan te melden.

Meld je nu aan en bespaar tot 53% op Pennywatch Premium

 

Top 3 brokers

Eenvoudig beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s vanaf 1 euro! 

Beleg en ontvang tijdelijk tot €200,- transactietegoed bij Saxo. 

Profiteer van 0% commissie en beleg in fractionele aandelen en crypto. 

Top 3 investeringsmogelijkheden 

Vergelijk en spaar met vaste hoge rentes tot 4,45% per jaar! 

Investeer in consumentenleningen met een ROI tot 13% per jaar! 

Ontvang 10 euro en bouw aan je eigen vastgoedportefeuille!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.