fbpx
Beleggen in marihuana: 5 penny stock aandelen in 2020

De marihuanasector heeft de afgelopen jaren met een onvervalste bubble te maken gehad. Dit terwijl vrijwel alle bedrijven in deze sector er vooralsnog niet in slagen winstgevend te zijn. Beleggers kwamen dan ook van een koude kermis thuis. Veel aandelen noteren 95% lager. We kunnen stellen dat de hype er inmiddels van af is. Vandaar dat we in dit artikel 5 penny stock wietaandelen bespreken die te koop zijn voor minder dan een euro in 2020.

1. Namaste Technologies (N)

Namaste Technologies is een Canadees bedrijf dat een online platform heeft voor cannabisproducten, accessoires en educatie.  Het bedrijf bouwt als het ware een gezondheids- en welness marktplaats. Bedrijven kunnen cannabisproducten aanbieden op dit platform. Hier kunnen bezoekers leren over de voordelen van de producten en de toepassing ervan. Vervolgens is het de bedoeling dat ze tot aanschaf overgaan.

Het bedrijf heeft noteringen op meerdere beurzen, maar kan gezien het volume het beste gekocht worden op de Canadese beurs. De marktkapitalisatie is ongeveer 97 miljoen dollar.

De afgelopen 4 jaren is de omzet fors gegroeid van 3,5 naar 18,5 miljoen. Namaste Technologies is nog niet in staat winst te boeken. Afgelopen jaar werd er een verlies van bijna 23 miljoen geleden.

De koers van het aandeel Namasta Technologies is na de bubble in de sector fors gedaald. Het koerst momenteel 95% lager vanaf de top. Op het moment van schrijven is de koers $0,325.

Beleggen in wiet

 

2. Ignite International Brands (BILZ)

Ignite International Brands is een startup dat zich richt zich op de verkoop van cannabisproducten. Op dit moment richt het zich hoofdzakelijk op de verkoop van CBD-olie. Het bedrijf heeft grote plannen en wil haar markt uitbreiden in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië en Mexico door meerdere verkoopplatformen te gaan opzetten. De 43 miljoen social media volgers, moeten het bedrijf een kickstart gaan geven.

Het bedrijf heeft meerdere beursnoteringen. Het is te koop op de Canadese, maar voor Europese beleggers is het aandeel afhankelijk van de broker beter te koop via de beurs in Frankfurt. De marktkapitalisatie is ongeveer 79 miljoen.

De afgelopen kwartalen begint de omzet heel langzaam binnen te druppelen. Er gaat gezien de fase waarin het bedrijf zich bevindt momenteel vooral geld uit. Voor afgelopen jaar kan er een verlies van ongeveer 20 miljoen worden verwacht.

Na de beursgang begin 2019 is de koers van het aandeel Ignite International Brand fors gedaald. Het veerde een aantal maal fors op om vervolgens weer terug te zakken. Het aandeel is vandaag de dag te koop voor $0,75.

3. Vivo Cannabis (VIVO)

Vivo Cannabis kweekt, verwerkt en verkoopt marihuana voor medicinaal gebruik. Hiermee wil het bedrijf bijdragen aan het bereiken van gezondheidsdoelen die een positieve uitwerking kunnen hebben op de levenskwaliteit van de patiënt of klant.

De start-up heeft twee kweeklocaties in Canada. Het bedrijf breidt de productiecapaciteit in Canada uit en zoekt naar strategische partnerschappen en productontwikkelingen op meerdere internationale markten.

Vivo Cannabis heeft een Canadese beursnotering. De marktkapitalisatie betreft ongeveer 59 miljoen. Sinds 2016 heeft het bedrijf de omzet van een half miljoen op weten te krikken naar ongeveer 23,3 miljoen. Net als nagenoeg ieder cannabis gerelateerd bedrijf is ook dit bedrijf verliesgevend. Afgelopen jaar werd er een verlies van 30,6 miljoen geleden.

Het aandeel Vivo Cannabis is sinds de top in 2018 met meer dan 95% teruggevallen. De koers noteert op het moment van schrijven $0,205,

beleggen-in-marihuana

4. The Green Organic Dutchman (TGOD)

The Green Organic Dutchman richt zich op het volledig organisch en duurzaam kweken van marihuana. Er worden dus geen kunstmatige verdelgingsmiddelen en meststoffen gebruikt. Op deze manier verschilt deze marihuana anders dan traditionele kweekmethoden.

Dit bedrijf heeft meerdere noteringen aan de beurs, waaronder in Canada. Het heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 89 miljoen. Het is een jong bedrijf dat momenteel vooral investeert. Afgelopen jaar werd bijna de eerste 2 miljoen omzet behaald. Hier tegenover stond een verlies van 190 miljoen.

De mooie naam van dit bedrijf heeft de koers van het aandeel nog niet veel goeds gedaan. De koers noteert momenteel op $0,26.

5. Benchmark Botanics Inc. (BBT)

Benchmark Botanics is een Canadees beursgenoteerd bedrijf dat cannabis kweekt voor zowel medische als recreatie doeleinden. Het bedrijf heeft doorontwikkelde kweekmethoden en heeft veel verschillende partnerschappen in Canada en internationaal.

Benchmark Botanics heeft een hoofdnotering aan de Canadese beurs. Het heeft een marktkapitalisatie van 69 miljoen. Bij dit bedrijf komt momenteel nog niet veel geld binnen. Het verwacht binnenkort echter wel de eerst respectabele omzet te boeken. Afgelopen jaar werd er een verlies van bijna 6 miljoen geleden.

De koers van Benchmark Botanics is evenals de koersen van de eerde besproken aandelen fors gedaald. Na de beursgang in 2018 is er enkel $0.39 van de koers overgebleven.

Denk jij dat de koersen van deze aandelen weer gaan stijgen? Laat het hieronder weten in een reactie! 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.