beleggen-in-voetbalclubs

Beleggen in voetbalclubs: 6 interessante penny stock aandelen

Aandelen van beursgenoteerde voetbalclubs zijn sinds de uitbraak van de coronapandemie fors gedaald. Het coronavirus heeft dan ook flinke impact gehad op betaald voetbalclubs. Vorig jaar werden competities stilgelegd en sommige voetbalstadions zijn nog steeds (gedeeltelijk) leeg. Hierdoor lopen voetbalclubs flinke inkomsten mis.

De verwachting is dat de inkomsten de komende jaren weer normaliseren. Is beleggen in voetbalclubs een goede kans, of kun je als investeerder voorlopig beter even aan de zijlijn blijven wachten? In dit artikel bespreken we 6 interessante voetbalaandelen die als penny stock noteren.

1. Juventus (JUVE)

Het Italiaanse Juventus zette de afgelopen jaren in om de Champions League te winnen, door onder andere Cristiano Ronaldo binnen te halen. Helaas wist Ronaldo deze beker niet in Turijn te bezorgen. Een andere bekende speler is oud-Ajaccied Mathijs de ligt.

Sinds afgelopen jaar zit de “De Oude Dame” in de problemen. Door de coronapandemie liep de club veel inkomsten mis, waardoor er geld moest worden opgehaald. Deze zomer werd er 400 miljoen opgehaald door nieuwe aandelen uit te geven. Dit had een flinke verwatering tot gevolg voor zittende aandeelhouders.

juventus aandeel

In november deden Italiaanse opsporingsdiensten een inval bij Juventus. Er zou bij meerdere Italiaanse clubs met tranferswaardes zijn gerommeld. Volgens justitie gaat het om 50 miljoen verdachte geldbewegingen.

De marktkapitalisatie van Juventus ging door alle perikelen afgelopen jaar ruimschoots door de helft. De club heeft op het moment van schrijven slechts een marktkapitalisatie van 563 miljoen.

Het aandeel is te koop op het moment van schrijven voor €0,34 te koop op de Italiaanse beurs onder de ticker JUVE.

Grafiek:

2. Sporting Clube de Portugal (SCP)

Wanneer een Nederlandse club op een Europees toernooi een Portugese club loot, dan belooft het vaak een moeilijke wedstrijd te worden. Sporting staat er om bekend Braziliaanse spelers te kopen en vervolgens met miljoenen winst door te verkopen.

De club strijdt bijna jaarlijks meer om de Portugese titel waardoor deelname aan de Champions League regelmatig een feit is. Ondanks dat de omzet van de club sinds de coronapandemie flink terugliep, hoefde de club niet met de pet rond.

Het aandeel Sporting Clube de Portugal is ondanks corona goed blijven liggen. De marktkapitalisatie van het aandeel is op het moment van schrijven 61 miljoen.

Het aandeel is te koop voor €0,91 op de Portugese beurs onder de ticker SCP.

Grafiek:

3. Lazio Roma (SSL)

Lazio Roma heeft als streven jaarlijks om de Italiaanse titel te strijden. De club staat bekend om de solide verdediging. Oud-Feyenoordspeler Stefan de Vrij is een vaste waarde in het elftal.

De route naar structureel succes moet naast goede prestaties op het veld worden bereikt met stabiele inkomsten uit sponsorcontracten. Met de grootste cryptobeurs ter wereld lijkt het hierin een perfecte partner te hebben gevonden. Voor 30 miljoen spelen de Romeinen de komende jaren met Binance op het shirt.

In samenwerking met Binance heeft de club tevens een eigen cryptomunt uitgegeven. Bezitters van deze fan tokens kunnen op deze manier invloed uitoefenen op clubbeslissingen. Ook hiermee genereert Lazio inkomsten.

Het aandeel is na een opleving dit jaar weer flink teruggezakt. De club heeft een marktkapitalisatie van 72  miljoen.

De penny stock is op het moment van schrijven te koop  voor €1,06 op de Italiaanse beurs onder de ticker SSL.

Grafiek:

4. AS Roma (ASR)

Een tweede beursgenoteerde grote voetbalclub uit Rome is AS Roma. Opvallend detail is dat AS Roma haar stadion deelt met de zojuist besproken aartsrivaal Lazio Roma.

Er liggen al bijna 10 jaar plannen voor de bouw van een eigen stadion en deze leek er tot voor kort ook te komen. Na eindeloze conflicten met het stadbestuur is besloten dat plannen moeten worden herzien. De bouw van het stadion gaat niet door.

as roma aandeel

 

De kans is groot dat Lazio en AS Roma de komende 10 jaar nog steeds in  hetzelfde stadio Olimpico blijven spelen. De onzekerheid rondom corona en het stadion hebben de koers van AS Roma de afgelopen jaren geen goed gedaan. Bovendien heeft de club al jaren moeite om groene cijfers te schrijven.

Het aandeel is te koop voor € 0,30 op de Italiaanse beurs onder de ticker ASR.

Grafiek:

5. Borussia Dortmund (BVB)

Borussia Dortmund komt bij onze oosterburen uit in de Bundesliga, de hoogste voetbalcompetitie in Duitsland. Dit doet het met succes. De club won in haar 112 jarig bestaan flink wat prijzen. Zo werd het 8x landskampioen, won het de Champions League en werd het al eens wereldkampioen.

De club speelt in het geel-zwart en acteert bijna jaarlijks in de Champions League waarin veel geld te verdienen valt indien het goed presteert. De club heeft superster Haaland in huis en afgelopen seizoen werd Donyell Malen gekocht van PSV voor een bedrag van 30 miljoen.

dortmund aandeel

Ook Dortmund moest dit jaar met de pet rond. Er werden nieuwe aandelen uitgegeven waarbij maar liefst 86 miljoen werd opgehaald. De marktkapitalisatie betreft 485 miljoen op het moment van schrijven.

Door de aandelenuitgifte noteert het aandeel als penny stock. Het is te koop voor 4,85 en te vinden onder de ticker BVB.

Grafiek:

6. Brøndby IF (BIF)

Brøndby IF doet eens in de zoveel jaar een gooi naar de titel in de Deense competitie. Vaak moet het echter FC Kopenhagen meestal voor zich laten, maar afgelopen jaar was het tegen alle verwachtingen in weer eens raak. De club is bekend van Brian en Michael Laudrup en verkeerd al een tijd in financiële problemen. Afgelopen jaar werd gefluisterd dat Red Bull de club wilde overkopen, maar vervolgens bleef het stil.

brondby aandeel

Om te overleven haalde de club afgelopen jaar ruim 35 miljoen op bij investeerders, waardoor de club voorlopig weer levensvatbaar is. Van de marktkapitalisatie is niet veel overgebleven. De club is nog slechts 17 miljoen waard op de beurs.

Het aandeel is te koop voor 0,49 kronen op de Deense beurs onder de ticker BIF. Dit is omgerekend ongeveer 6 eurocent.

Grafiek:

Op zoek naar nog meer voetbalaandelen? Bekijk koersen van alle beursgenoteerde voetbalclubs via de DeKoersen.nl 

Benieuwd welke voetbal penny stock wij in de portefeuille hebben?

Afgelopen jaar onderzochten we maandenlang de voetbalmarkt. Voor onze voorbeeldportefeuille die premium leden kunnen volgen, kochten we een van deze aandelen aan. We mikken met dit aandeel allereerst op een koerswinst van 100%. Benieuwd welk aandeel dit is?

Klik hier om lid te worden van Pennywatch Premium 

 

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!