beterbed_logo_liggend_fc

Beter Bed op weg naar beterschap

Dominante positie
De dominante positie van Beter Bed heeft het bedrijf slordig gemaakt. Het bedrijf heeft de slag gemist op het gebied van online verkopen, daarnaast onderschatte het bedrijf producten van concurrenten die uiteindelijk toch succesvol bleken. Daarnaast is de strategie van het bedrijf niet conqruent te noemen met de werkelijkheid. Zo is Matratzen Concord bedoeld als discounter. Echter, in deze winkelformule worden nogsteeds matrassen aangeboden voor hoge prijzen. Het bedrijf heeft het niet alleen maar aan wanprestaties te danken, maar heeft ook moeten dealen met overmacht. Zo was er het ongelukkige voorval betreffende gif in matrassen. Volgens de leverancier zou er een kans zijn op een hoge mate van gif in Duitse matrassen. Uiteindelijk bleek dit vals alarm.

Beloften
Het derde kwartaal van 2018 onderschrijft nog maar eens de zorgelijke ontwikkeling. De omzet daalde met 7% ten opzichte van het derde kwartaal in 2017. De omzet bedroeg €97,9 miljoen.
Het ondermaats functioneren wilt Beter Bed graag achter zich laten. Dit doet het bedrijf mede door het aanstellen van de nieuwe CEO John Kruijssen. De nieuwe ontwikkelingen die daarmee gepaard gaan zijn interessant. Zo heeft Beter Bed beloofd beter in te zullen gaan spelen op klantbehoeften. Dit betekent onder anderen het investeren in de online wereld en het hervormen van de strategie betreft Matratzen Concord. Het streven is om de online verkopen een aandeel te geven van 20%. Hier komt bij dat het bedrijf een kostenbesparing van 25 miljoen wilt realiseren. Ook heeft de CEO beloofd geen nieuwe leningen aan te zullen gaan om de nieuwe strategie te financieren. De beloftes hebben ook al geleid in een aantal beslissingen. Zo sluit Beter Bed 176 winkels van Matratzen Concord. Dit moet een bijdrage leveren aan de brutowinst van 6 miljoen euro. Daarnaast is er een deal gesloten met EuroParcs. Dochterbedrijf DBC gaat boxsprings leveren aan vakantiewoningen.

De ontwikkelingen zijn positief ontvangen door analisten. Het gemiddelde koersdoel ligt op dit moment op de €6,60. Het aandeel noteert op het moment van schrijven op een koers van €4,53. Op middellange termijn ben ik positief over het aandeel.

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen:

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!