fbpx
Home Penny Stocks Nederland Bewogen maanden voor Pharming

Bewogen maanden voor Pharming

Bewogen maanden voor Pharming

Het aandeel Pharming kent een bewogen laatste twee maanden. Van analistenrapporten, afkeuringen tot positieve resultaten. De koers van het aandeel heeft een flinke afstraffing gehad en bungelt vanaf begin oktober tussen de 0.91 en 0.98 (met een aantal uitschieters naar koersen diep in de 0.8). Het aandeel flirt met een uitbraak op de neerwaartse trend waar het inzit vanaf 14 september.

Op 31 oktober, kwam Pharming met solide cijfers die een groei lieten zien ten opzichte van de eerste kwartalen. Dit is erg positief omdat er spraken was van consolidatie/lichte neergang in Q2. Concurrent Shire opende op 1 november haar boeken en liet een daling zien in de omzet van zo’n 10% ten aanzien van Q2. Positieve signalen betreft de omzetontwikkeling van het huidige product dus voor Pharming. Om een voorschot te nemen, lijk het erop dat Pharming een groter marktaandeel kan bevestigen in Q4.

Biotech aandelen golven vaak mee op publicaties van bedrijven. Echter, op korte termijn wordt er weinig verwacht. Op lange termijn daarentegen is de pijplijn goed gevuld en heeft Pharming diverse indicaties die, weliswaar nog in de startende fase zijn, er veelbelovend uitzien. Zie de volgende link voor aanvullende informatie:
https://www.pharming.com/wp-content/uploads/2018/07/Half-Year-2018-results-presentation-Final-FTI-comments-included.pdf

Na de recente cijfers is er wel sprake van een afbouw van shorters, wat eventueel nog kan leiden tot een wat positiever sentiment. Persoonlijk verwacht ik op korte termijn een uitbraak van de neerwaartse trend met een koersverloop richting de €1.20. Dit omdat het bedrijf flink is afgestraft. En het relativeren van de afgelopen twee maanden leidt tot meer vertrouwen in het aandeel. Het vertrouwen wordt overigens gesteund door een gemiddeld koersdoel van €1.71.
(Goed om te vermelden is dat ik zelf een positie heb in Pharming)

Dit artikel is afkomstig uit onze community en geschreven door lid: Koen K

Meepraten over dit aandeel kan door je gratis aan te melden op onze community. Aanmelden kan via onderstaande button:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.