Canadese penny stocks

Canadese penny stocks: Waarom zijn deze vaak goedkoper gewaardeerd?

In onze zoektocht naar kansrijke penny stocks zoeken we vaak op plekken waar zich relatief weinig beleggers begeven. De Canadese beurs is hier een goed voorbeeld van. Wanneer we de waarderingen van de aandelen op de Canadese Toronto Stock Exchange en en Toronto Venture Exchange vergelijken met bijvoorbeeld de NASDAQ bij de Amerikaanse zuiderburen, zien we dat waarderingen op de Canadese beurzen vaak een stuk lager uitvallen.

Hoe kan het dat waarderingen vaak goedkoper zijn op Canadese beurzen? 

De lagere waarderingen van Canadese ten opzichte van Amerikaanse aandelen heeft met name te maken met de toegankelijkheid van de beurzen. Waar eigenlijk alle grote brokers klanten toegang geven om te handelen op de Amerikaanse beurs, geldt dit niet voor de Canadese beurzen. Veel grote spelers in deze markt zoals de relatief nieuwe en populaire beleggingsapp Robinhood bieden tot op heden bijvoorbeeld geen toegang tot de Canadese beurs. De kans is aanwezig dat deze beleggers misschien wel Canadese aandelen willen kopen, maar dit simpelweg niet kunnen. De koers van een aandeel wordt bepaald door vraag en aanbod. Door het ontbreken van de toegankelijkheid voor grote groepen beleggers valt een grote potentiele vraag weg. Dit leidt vervolgens tot lagere waarderingen.

Hoe vind je ondergewaardeerde Canadese aandelen?

De Canadese penny stocks die we aanschaffen voor onze voorbeeldportefeuille worden voornamelijk geselecteerd op basis van fundamentele analyse. Een manier om een aandeel te analyseren is door de waardering te vergelijken met bijvoorbeeld Amerikaanse of Europese sectorgenoten. Wanneer we een forse onderwaardering vaststellen, maakt het ons eigenlijk niet zoveel op welke beurs het aandeel genoteerd is. We hebben bij Pennywatch een lange beleggingshorizon, waardoor deze ongeacht de beursnotering er vroeg of laat uit zou moeten lopen. Uiteraard zijn er wel uitzonderingen zoals Chinese aandelen, waarbij door het grote politieke risico deze vlieger niet opgaat. Wel houden we er rekening mee dat het afhankelijk van de beurs soms langer kan duren voordat een onderwaardering uit het aandeel loopt. Als belegger met wat minder geduld, dien je hier rekening mee te houden.

Hoe kun je als belegger profiteren van deze lagere waarderingen?

Zoals zojuist vermeld is het vooral zaak om geduldig te zijn. Het hoeft echter niet altijd lang te duren voordat de onderwaardering uit een Canadees aandeel verdwijnt. Een voorbeeld dat dit proces kan versnellen is de aanvraag van een tweede beursnotering. Bedrijven die een notering hebben op Canadese beurzen, kiezen in dit geval meestal voor de NASDAQ. Deze listing maakt het mogelijk dat het desbetreffende aandeel ineens gekocht kan worden door een veel grotere groep beleggers. Als belegger is het mogelijk hiervan te profiteren. Onlangs kochten we bijvoorbeeld een op de Canadese beurs genoteerd cryptoaandeel aan, waarvan we wisten dat ze een verzoek hadden ingediend voor een NASDAQ-listing. Na bekendmaking van het nieuws dat het verzoek definitief werd goedgekeurd steeg de koers met maar liefst 24%. De volgende dag werd door het uitgeven van nieuwe aandelen deze koersstijging echter weer teniet gedaan, maar inmiddels kijken we aan tegen een mooie koerswinst van ongeveer 70%.

canadese-penny-stocks

Op zoek naar ondergewaardeerde Canadese penny stocks?

In de voorbeeldportefeuilles van Pennywatch hebben we meerdere Canadese penny stock aandelen opgenomen, die fors goedkoper gewaardeerd zijn ten opzichte van sectorgenoten. Als premium lid krijg je direct toegang tot al onze beleggingen, transacties, analyses en meer!

Klik hier om lid te worden 

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.