Geratherm aandeel

Geratherm: Een MedTech-bedrijf dat zich richt op veelbelovende nichemarkten

Geratherm is een MedTech-bedrijf dat oorspronkelijk is begonnen als producent van klinische thermometers, en het sterke merk Geratherm is nog steeds nauw verbonden met thermometers. Deze zijn vandaag de dag goed voor bijna 40% van de inkomsten en het bedrijf is wereldmarktleider in de kwikvrije analoge variant. Met de tijd zijn de bestaande kernactiviteiten aangevuld met andere veelbelovende productlijnen, zoals bloeddrukmeters, producten voor longfunctiediagnostiek en software voor de identificatie van atriumfibrillatie uit ECG-gegevens, ter ondersteuning van de preventie van beroertes.

Nichemarkten met hoge toetredingsdrempels

Geratherm richt zich op nichemarkten die slechts in beperkte mate aantrekkelijk zijn voor multinationale MedTech-reuzen zoals Medtronic, J&J of Abbott. Ondanks hun kleine marktomvang zijn de wettelijke vereisten voor deze hulpmiddelen veeleisend, en de knowhow en middelen die nodig zijn voor certificeringen zijn zelfs toegenomen met de nieuwe verordening voor medische hulpmiddelen in de EU. Dit beschermt de concurrentiepositie van Geratherm zodra deze gecertificeerd is, maar kan soms ook de ontwikkeling van nieuwe producten afremmen (zoals voor Medische Verwarmingsdekens).

Grote groeikansen

De wereldwijde markt voor medische hulpmiddelen is met 550 miljard USD enorm en groeit tot 2030 met een CAGR van 5,5%. Geratherm heeft het potentieel om de markt aanzienlijk te laten groeien, vooral onder invloed van bloeddrukbewaking, longfunctiediagnostiek voor langdurige behandeling en preventie van beroertes. Vooral dit laatste is zeer winstgevend als softwaredienst. Gesteund door investeringen in de automatisering van de thermometerproductie profiteert de bottom line onevenredig.

Koopaanbeveling

In het verleden lag de nadruk bij Geratherm op dividenden – uitbetalingen van meer dan 100% waren niet ongewoon – en minder op investeringen in het productiekapitaal. Met een (relatief) nieuw management, gestimuleerd via aandelenopties, zou die focus kunnen veranderen en worden aangevuld met een actiever portefeuillebeheer. Hoewel de verplaatsing van de gereglementeerde markt naar het openmarktsegment minder transparantie en bescherming van de aandeelhouders met zich meebrengt, kan dit een meer geschikte omgeving blijken voor een onderneming van deze omvang en aandeelhoudersstructuur. Als Geratherm zijn potentieel waarmaakt, zijn groei en margeverhoging zichtbaar en wordt waarde geboden.

Grafiek

Aankoop alert

Naam: Geratherm Medical AG
Ticker: GME
ISIN: DE0005495626
Beurs: Xetra

Over de auteur

Deze analyse wordt je aangeboden door AlsterResearch. AlsterResearch is een Duits bedrijf en doet professioneel aandelenonderzoek naar (vooral) Duitse aandelen voor institutionele beleggers conform MIFID II richtlijnen. Je kunt je inschrijven op de ResearchHub door hier te klikken.

Top 3 brokers

Eenvoudig beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s vanaf 1 euro! 

Beleg en ontvang tijdelijk tot €200,- transactietegoed bij Saxo. 

Profiteer van 0% commissie en beleg in fractionele aandelen en crypto. 

Top 3 investeringsmogelijkheden 

Vergelijk en spaar met vaste hoge rentes tot 4,45% per jaar! 

Investeer in consumentenleningen met een ROI tot 13% per jaar! 

Ontvang 10 euro en bouw aan je eigen vastgoedportefeuille!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.