Pennywatch maandoverzicht

Halfjaaroverzicht 2021: Pennywatch geeft indices opnieuw ruimschoots het nakijken

Dit halfjaaroverzicht werd vandaag naar onze premium leden verstuurd. In deze versie zijn sommige aandelen gemaskeerd en/of delen weggelaten. Voor volledige toegang kunnen je gebruik maken van de button onderaan deze pagina. 

Het eerste half jaar van 2021 was allesbehalve saai. Bijna alle indices zetten nieuwe all time highs neer, maar toch zagen we vanaf halverwege februari een duidelijke verandering in de brede markt. Doordat de geldpersen van de centrale banken het afgelopen jaar op volle kracht hebben gedraaid, was er plots angst voor doorslaande inflatie. Dit zou vervolgens afgeremd moeten worden met hogere rentes.

Oplopende rentes zijn niet goed voor aandelen. Beleggers krijgen namelijk een alternatief voor aandelen, lenen wordt duurder en toekomstige kasstromen worden minder waard. De angst voor hogere rentes uitte zich in een verkoopgolf van risicovollere assets, terwijl traditionele waarde-aandelen die een solide dividend betalen juist in trek waren.

De meeste penny stocks in onze portefeuilles worden in eerste instantie al snel als risicovol gekwalificeerd, waardoor sommigen dan ook fikse dalingen om de oren kregen. De solide balansen en goede vooruitzichten waarop we onze aandelen selecteren, zorgden echter al snel dat het kaf van het koren werd gescheiden en herstel werd ingezet.

We gaven de AEX opnieuw ruimschoot het nakijken. Onze portefeuille boekte een rendement van 30,17% terwijl de AEX het moest doen met 16,7%. We kunnen dan ook spreken van een uitmuntend eerste half jaar voor de algemene portefeuille.

Verkopen:
Alumexx (ALX)                                334,15%
Charles & Colvard (CTHR)             297,10%
Alumexx (ALX)                                169,29%
Media and Games Invest (M8G)  168,29%
Atari (ATA)                                        160,4%
VIVO Cannabis (VIVO)                   124,14%
Accsys (AXS)                                    97,37%
Een uranium aandeel                       95,21%
Een voedingsmiddelen aandeel     40,91%
Een energieaandeel                         40,58%

We namen geen verliezen

Aankopen:

MBH Corporation (M8H)
Een fintech aandeel
Een goud aandeel
Een crypto aandeel

Een 3D-printing aandeel

Biotechportefeuille
Voor de biotechportefeuille konden we spreken van een dollemansrit met grote koersuitslagen en hevige volatiliteit. De portefeuille ging het jaar flitsend van start, waarin het piekte op 10 februari. Vervolgens werd er een flinke correctie ingezet. Deze correctie beantwoordden we met een aantal nieuwe aankopen, waarvan sommige ondermaats presteerden.

Doordat we met biotechnologie aandelen te maken hebben, die zich over het algemeen kenmerken met een zeer hoog risicoprofiel, merken we dat de sector momenteel niet helemaal lekker ligt. Nieuwe beleggers blijven aan de zijlijn, terwijl zittende beleggers wat winsten afromen en dit geld opnieuw alloceren. We teerden dan ook vooral op de eerste 6 weken van het jaar, waarin veel koersen door het dak gingen.

De NASDAQ Biotechnology Index werd opnieuw verslagen. De biotechportefeuille boekte een rendement van 11,64% terwijl de NASDAQ Biotechnology Index het moest doen met 8,7% Kortom, onder aan de streep een prima resultaat.

Verkopen

AVEO Pharmaceuticals (AVEO)       160,4%
Chiasma (CHMA)                                39,42%

We namen geen verliezen


Aankopen:


Een biotech aandeel
Chiasma (CMHA)
Een biotechaandeel
Phio Pharmaceuticals (PHIO)
Een biotechaandeel
Een biotechaandeel

Volledig toegang tot onze portefeuilles en alle alerts ontvangen?

Volledig toegang tot onze portefeuilles, alerts, rapporten en meer? Klik dan hier om je aan te melden

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email