Aandeel Homes and Holiday

Homes & Holiday, beleggen in vakantiewoningen op Mallorca

Homes & Holiday AG is als specialist in vakantievastgoed actief in haar kernregio, de Balearen. Dit is een van de aantrekkelijkste vastgoedmarkten van Europa. Vorig jaar werd op deze groep Spaanse eilanden vastgoed verkocht met een totale waarde van ongeveer 6,60 miljard euro (bron: Ministerio de Fomento), de kernmarkt Mallorca nam het leeuwendeel voor zijn rekening. Het bedrijf is een van de toonaangevende (top 3 marktpositie) bedrijven in de makelaardij op Mallorca en bevindt zich derhalve in een goede positie voor toekomstige groei.

Aanzienlijke omzetstijging

In het afgelopen boekjaar 2021 kon de H&H Group een aanzienlijke stijging van de geconsolideerde verkoopopbrengsten realiseren van 16,0% tot € 1,91 miljoen (vorig jaar: € 1,64 miljoen), waarbij de gegenereerde verkoopopbrengsten vrijwel geheel voor rekening kwamen van de makelaardij. De aanzienlijke omzetstijging is het gevolg van een stijging met 87,0% tot 122,0 miljoen euro (vorig jaar: 65,0 miljoen euro) in de totale waarde van het vastgoed dat door het netwerk van franchisepartners van de onderneming werd bemiddeld.

Parallel met de aanzienlijke groei van de inkomsten werden ook aanzienlijke verbeteringen gerealiseerd op alle niveaus van het resultaat. De EBITDA over het afgelopen boekjaar bedroeg 1,49 miljoen (vorig jaar: € -0,19 miljoen) en draaide duidelijk positief. De onderneming profiteerde van een non-cash deconsolidatiewinst ten bedrage van 1,22 miljoen als gevolg van de beëindiging van bedrijfsactiviteiten. Gecorrigeerd voor deze bijzondere baten werd een aangepaste EBITDA van 0,26 miljoen euro gegenereerd. De onderneming heeft daarmee voldaan aan haar doelstelling (operationeel break-even op EBITDA-basis). Op nettoniveau werd een positief jaarresultaat behaald van € 0,17 miljoen (vorig jaar: € -1,70 miljoen).

Toekomstige groei verwacht

Het management van de onderneming is ook positief over het lopende boekjaar en verwacht een voortzetting van de groeikoers. Aldus
verwacht de onderneming verbeteringen in zowel de netto-omzet als de winst in vergelijking met de verbeteringen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Tegen de achtergrond van het feit dat de tot dusver gerealiseerde inkomsten lager zijn dan aanvankelijk verwacht, verlagen wij onze eerdere prognose voor de inkomsten voor het lopende boekjaar 2022 tot € 1,99 miljoen (voorheen: € 3,41 miljoen). Anderzijds verhogen wij lichtjes onze eerdere raming van het nettoresultaat voor dit boekjaar tot € 0,40 miljoen (voorheen: € 0,38 miljoen), wegens de hoger dan verwachte rentabiliteit en margeontwikkeling.

Voor de daaropvolgende jaren 2023 en 2024 verwachten wij dat de positieve tendens zich zal voortzetten. We verwachten een verdere stijging van de omzet tot € 2,10 miljoen (boekjaar 2023) en 2,21 miljoen (FY 2024e). Dankzij de platformbenadering van de Groep verwachten wij dat er aanzienlijke schaalvoordelen zullen ontstaan, parallel met de verwachte ontwikkeling van de inkomsten. Als bijgevolg verwachten wij voor de boekjaren 2023 en 2024 een nettoresultaat van van respectievelijk € 0,51 miljoen en € 0,72 miljoen.

Koersdoel en aanbeveling

In het algemeen zijn wij overtuigd dat de onderneming in staat zal zijn te profiteren van het goede sterke netwerk van franchisepartners en en aanhoudende grote vraag naar onroerend goed op de Balearen met een goede positionering in de kernmarkt Mallorca. Hiermee kan het haar marktpositie verder uitbreiden. Tegelijkertijd zou de hoge schaalbaarheid van het bedrijfsmodel ook moeten leiden tot een onevenredige toename van de winstgevendheid van de Groep.

Na de omgekeerde aandelensplitsingen en de daarmee gepaard gaande vermindering van het aantal aandelen tot 2,60 miljoen (in plaats van de vroegere 13,0 miljoen), hebben wij ons vorige koersdoel bijgesteld tot € 3,10. Het koersdoel werd verlaagd door verhoging van de risicovrije rentevoet tot 1,25%, in plaats van de vorige 1,00%) en de verwachte lagere verkoopdynamiek en het daarmee samenhangende lagere uitgangsniveau voor de volgende ramingsperioden. Gezien het huidige koersniveau van het aandeel en de ommekeer die ook op nettoniveau in het verschiet ligt, kennen wij echter de aanbeveling Kopen toe en we zien dan ook een aanzienlijk opwaarts potentieel.

Grafiek Homes & Holiday AG

Aandeleninformatie

Bedrijf: Homes & Holiday AG
Ticker: HHHA
Beurs: Xetra
ISIN: DE000A3E5E63 

Deze analyse wordt je aangeboden vanuit een samenwerking met GBC AGGBC AG is een bankonafhankelijk Duitse investeringshuis en heeft veel ervaring en deskundigheid op het gebied van emissies voor kleine tot middelgrote Duitse ondernemingen. GBC AG is een betrouwbare en onafhankelijke partner voor vraagstukken op de kapitaalmarkt. 

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.