aandeel-beter-bed

Koopkans Beter Bed?

 

Beter Bed bracht half januari naar buiten dat het bedrijf het jaar hoopgevend heeft afgesloten. In zowel Nederland als België was stevige groei te zien. In Duitsland, het land waar zich de grootste problemen voordoen, zijn er inmiddels flink wat filialen gesloten. De omzet liep hier echter minder snel terug dan men verwacht had. In dit land wordt het grootste deel van de omzet behaald. De kans is dan ook groot dat de ergste storm overgewaaid is voor beleggers.

Beddenmarkt

De markt waarin Beter Bed opereert is nog steeds een groeimarkt. Wel is er sprake van een verschuiving naar online shopping. Hierin heeft Beter Bed het afgelopen decennium een slag gemist. Er wordt op dit moment hard aan de weg getimmerd om deze achterstond goed te maken.

Gifgasschandaal

Verder sleept Beter Bed het Duiste BASF voor de rechter. Het dochterbedrijf Matratzen Concord zag de omzet fors teruglopen door een fout in de productie van schuimmatrassen van BASF. De matrassen konden hierdoor te veel van het giftige dichloorbenzeen bevatten. Dit is mogelijk een kankerverwekkende stof. Beter Bed hoopt een schadevergoeding te kunnen ontvangen.

Technische analyse

Wanneer we de daggrafiek erbij pakken dan zien we dat het aandeel Beter Bed sinds november 2017 vanaf de high op 17,76 tot aan de low op 3,31 met meer dan 80% is gedaald. Na de stevige koersverliezen van het aandeel, zien we op dit moment consolidatie tussen 3,31 en 5. Doordat het eerstgenoemde niveau twee keer werd getest, kan dit als technische bodem gezien worden.

Een slot boven 5 zal een opwaartse uitbraak betekenen voor het aandeel. 6,47 en 8,92 zijn in dat geval de eerstvolgende haltes.

aandeel-beter-bed-dag

 

Maandgrafiek

Als we de naar de maandgrafiek kijken, dan zien we een terugkerend fenomeen voor het aandeel Beter Bed. Op de onderstaande grafiek zien we het koersverloop en daaronder de MACD-indicator. Wanneer de blauwe lijn de oranje lijn opwaarts kruist is er sprake van een koopsignaal.

Het moment van kruisen van deze 2 lijnen is weergegeven met een verticale lijn. Sinds de notering van het aandeel Beter Bed op de beurs, heeft dit signaal telkens voor flinke koerswinsten gezorgd. De signalen zijn hieronder aangegeven met de verticale blauwe lijnen. Hierop volgde in alle gevallen een koersstijging. Op dit moment zien we dat de lijnen op het punt staan opnieuw te kruisen. Dit koopsignaal zou een uitbraak boven 5 kunnen triggeren. Daarnaast geeft de RSI-indicator een signaal dat het aandeel hevig oversold is.

aandeel-beter-bed-maand

Conclusie

Het aandeel Beter Bed is fors afgestraft. Op dit moment lijkt het aandeel uit te bodemen waarbij 3,31 als steun geldt. Weerstand wordt ondervonden op 5 euro. Een slot hierboven zou technisch een uitbraak betekenen waardoor hogere koersen in het verschiet liggen. Er is volgens de RSI-indicator sprake van oversold condities. De MACD geeft een koopsignaal. Het meest waarschijnlijke scenario is dan ook dat er een uitbraak aan de bovenkant plaats zal vinden. 6,47 en 8,92 zijn in dit geval de koersdoelen.

 

[enormail_form form_id=2]

 

 

 

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!