aandeel LS Telcom

LS Telcom: Marktleider in niche die profiteert van toename cybercriminaliteit

LS telcom is gespecialiseerd in softwaresystemen voor het plannen, meten en controleren van het radiospectrum. Met name bewakingssystemen stellen klanten in staat radiofrequenties efficiënt en storingsvrij te gebruiken in kritieke toepassingsgebieden. In een wereld waarin mensen en machines in toenemende mate permanent met elkaar communiceren, is het bewaken en vroegtijdig opsporen van storingen een essentieel punt, dat van aanbieders als LS telcom een hoog niveau van software- en hardwarecompetentie vereist. De vergaande integratie in radionetwerken vereist ook een hoge mate van integriteit en betrouwbaarheid. Punten die steeds belangrijker worden door de toenemende cybercriminaliteit. LS telcom is met meer dan 30 jaar ervaring actief op deze markt en heeft zich in de loop der decennia gevestigd als specialist met een hardware-agnostische one-stop-shop, wat zich met name uit in een sterke #1 marktpositie in deze niche.

Aantrekkelijke en beschermde markt

Met een wereldwijd verkooppotentieel van ongeveer 150 miljoen euro per jaar vormt deze niche ook een comfortabele horde in vergelijking met grote fabrikanten zoals Nokia of Huawei, die zich richten op de miljardenmarkten voor componenten. Ondanks de gangbare praktijk van transparante aanbestedingen door de meestal aan de staat gelieerde regelgevende instanties, gaan wij uit van een gematigde concurrentie tussen de gevestigde aanbieders in de sector, die niet in de laatste plaats tot uiting komt in een comfortabel rendement op het geïnvesteerde kapitaal (ROCE ex goodwill) van maximaal 14% (eAR).

Groeiend belang door technologische vooruitgang

Door de verspreiding van 5G-netwerken heeft spectrumbeheer de laatste jaren enorm aan belang gewonnen. Door de trends naar Industrie 4.0 en de exponentieel toenemende communicatie tussen machines (IoT, M2M-connectiviteit) wordt de eis van beschikbare, schone en vooral veilige datacommunicatie een kritische succesfactor. Wij zien LS telcom met zijn bestaande productportfolio uitstekend gepositioneerd om nieuwe verticale markten te veroveren, zoals luchthavens, nutsbedrijven of grote industriële bedrijven. Daarom verwachten wij een bovengemiddelde groei van ongeveer 14% per jaar (CAGR 19/20 tot 22/23E). Na het verlies in verband met Corona in 19/20 zou de winst in dezelfde periode zelfs onevenredig moeten groeien – niet in het minst door hogere marges op de verticale markten (eAR ca. +200bp).

Conclusie

Volgens ons komen noch de goede kwaliteit van het bedrijfsmodel van LS telcom, noch de goede groeivooruitzichten momenteel voldoende tot uiting in de aandelenkoers. Hoewel dit gedeeltelijk kan worden verklaard door de beperkte aanwezigheid en omvang van het bedrijf op de kapitaalmarkt, menen wij dat het FCF-rendement van meer dan 6,5% en de gezonde balans (nettoschuld/EBITDA van slechts 0,1x) moeilijk te negeren zijn. Bovendien lijkt het hoge orderboek ons de nodige zichtbaarheid te geven om de groeivooruitzichten tastbaar te maken.

Beoordeling en koersdoel

Voor zover nieuwe projecten worden berekend op basis van de huidige kosten, zou de krappe margesituatie vanaf het begrotingsjaar 2023/2024 weer enigszins moeten afnemen. Wij passen onze ramingen dienovereenkomstig aan en berekenen een nieuw koersdoel van EUR 8,50. Onze aanbeveling van KOPEN blijft echter ongewijzigd. Dankzij een klantenstructuur die relatief onafhankelijk is van de recessie (overheden en regeringen), zou LS telcom zelfs in deze moeilijke omstandigheden nog verdere groei moeten kunnen realiseren.

Kerncijfers

LS-telcom

Grafiek

Aandeleninformatie

Bedrijf: LS Telcom 
Beurs: Xetra
Ticker: LSX
ISIN: DE0005754402 

Over de auteur

Deze analyse wordt je aangeboden door AlsterResearch. AlsterResearch is een Duits bedrijf en doet professioneel aandelenonderzoek naar (vooral) Duitse aandelen voor institutionele beleggers conform MIFID II richtlijnen. Je kunt je inschrijven op de ResearchHub door hier te klikken.

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gerelateerde artikelen:

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.