Maandoverzicht oktober: Forse bewegingen bij penny stocks!

Het maandoverzicht werd vanmorgen tevens naar onze premium leden verstuurd. In deze versie zijn sommige aandelen gemaskeerd. Om volledige toegang te verkrijgen tot al onze premium onderdelen kun je gebruik maken van de button onderaan deze mail.

Afgelopen maand was opnieuw alles behalve een rustige maand. We hebben opnieuw te maken met hard oplopende coronabesmettingen en strengere maatregelen. Verder zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen nog lang geen gelopen koers. De swing states zullen volgende week waarschijnlijk opnieuw de doorslag moeten geven. Kortom, een maand met veel onzekerheid voor de beurzen.

Bovenstaande was dan ook de reden dat we ons handelen deze maand zeer beperkt hielden. Afgelopen week bleek dit een goede keuze te zijn. Indices lieten forse correcties zien vanaf de toppen. In de V.S. leverden de beurzen meer dan 10% in en in Europa zakte de DAX zelfs met meer dan 15% weg. We zien dit overigens als een gezonde correctie en het is dan ook geen reden voor paniek wat ons betreft. Voordeel is dat veel waarderingen flink teruggelopen. Voor november hebben we al een aantal koopjes op het oog.

Wijzigingen beoordeling en risico aandelen
Ondanks dat we slechts 1 transactie deden, gebeurde er genoeg in onze portefeuille. Hieronder vind je een overzicht van opvallende bewegingen en aangebrachte wijzigingen in de beoordeling en risico. 

Fintech aandeel kent dollemansrit
Beleggers met dit portefeuille hebben een dollemansrit achter de rug, terwijl er fundamenteel niets is veranderd. We houden het aandeel na eerdere winstnemingen zonder twijfel aan en onze koopwaardige beoordeling in combinatie met een zeer hoog risico blijft ongewijzigd.

Atari roert zich op de cryptomarkt
Atari roerde zich op de cryptomarkt met een eigen Atari-token en steeg kortstondig bijna 100%. Hoewel we over de toekomst van Atari neemt het neerwaarts risico toe na een stijging van dit kaliber. We verhogen het risico van gemiddeld naar hoog op de huidige koers.

Nextedia verdubbelt omzet
Nextedia deed tevens goede zaken. Het aandeel steeg kortstondig met 74% vanaf onze aankoopprijs om vervolgens weer een groot deel van de koerswinst in te leveren. Reden voor de stijging is de acquisitie van Anetys Group. Hiermee wordt de omzet van het bedrijf in één klap verdubbeld. We vinden het aandeel nog steeds koopwaardig tegen de huidige koers en zijn benieuwd naar de ontwikkelingen.

Tegen de stroom in met 5G aandeel
Dit aandeel kreeg vorige week een klap van 20% na het bijstellen van de outlook van dit jaar. Het geduld van beleggers in dit aandeel is de afgelopen jaren flink op de proef gesteld. Het bedrijf onderging een jarenlange transformatie door de pijlen volledig te richten op 5G en als klap op de vuurpijl werd ook nog eens het dividend geschrapt.

Juist nu het bedrijf een jarenlange transformatie heeft ondergaan en volledig klaar lijkt voor de toekomst, lijken beleggers definitief het vertrouwen te hebben verloren in het aandeel. We hebben het idee dat beleggers op de valreep uitstappen en we vragen ons hardop af hoeveel neerwaarts risico er nog overblijft. We beoordelen het aandeel dan ook als zeer koopwaardig en wijzigen het risico naar laag.

Volledig toegang tot onze portefeuilles en alle alerts ontvangen?Je kunt nog kort gebruik maken 55% korting + bonus, waarbij je gratis toegang krijgt tot de biotechportefeuille.

Je kunt gebruik maken van de korting via onderstaande button.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.