Pennywatch maandoverzicht

Maandoverzicht december: Opnieuw tweemaal 100%+ winst!

Het maandoverzicht werd op 1 januari naar onze premium leden verstuurd. In deze gratis versie zijn sommige aandelen gemaskeerd. Om volledige toegang te verkrijgen tot al onze premium onderdelen kun je gebruik maken van de button onderaan dit artikel.

Maandoverzicht

Hieronder vind je het overzicht voor de maand december.

We namen de volgende winsten:

Algemene portefeuille:

Beyond Meat (BYND)               114,34%
Nextedia (ALNXT)                     105,17%

In de afgelopen maand kochten we 1 nieuwe positie aan.


Algemene portefeuille
:
MBH Coporation (M8H)             +12,47%

De algemene portefeuille heeft momenteel een cashpositie van 26
,7%.

De biotechportefeuille heeft momenteel een cashpositie van 54%.

We voegden 5 aandelen toe aan de watchlist:

Watchlist:

Algemene portefeuille
Een Frans techbedrijf

Biotechnologie
Een biotechaandeel
Een biotechaandeel
Een biotechaandeel
Een biotechaandeel

Wijzigingen beoordeling en risico aandelen
De aandelen in onze portefeuille lieten ook deze maand weer flinke bewegingen zien. Reden om een aantal wijzigingen aan te brengen in de beoordelingen van de aandelen.  

McPhy Energy haalt 180 miljoen op
De koers van McPhy Energy is letterlijk geëxplodeerd sinds de opname in onze portefeuille in maart. Het is nauwelijks voor te stellen dat we de aandelen in maart voor 4,54 oppikten. Na een goednieuwsshow in de waterstofsector schommelt de koers inmiddels rond de 35,-. Het management besloot in oktober terecht gebruik te maken van de hard opgelopen koers en haalde 180 miljoen op. We zijn van mening dat er hierdoor een stevige basis is gelegd om de groei in de toekomst te versnellen.

Het bedrijf is inmiddels bijna een miljard waard en noteert inmiddels op een bizarre koers/omzet verhouding van meer dan 80. We moeten hierbij de kanttekening maken dat er voor komende jaren driecijferige groei verwacht wordt. Toch vinden we dat beleggers nu wel erg hard van stapel lopen. We veranderen de koopwaardige beoordeling in houden en wijzigen het risico van hoog naar zeer hoog.

Alumexx klimt op weinig zeggend persbericht
Met lichte verbazing zagen we de koers van ladder- en steigerfabrikant Alumexx een forse koerssprong maken op een in onze ogen weinig zeggend persbericht. Hoewel het persbericht een veelbelovend beeld schetst en er wordt gesproken over aanzienlijke groei boven verwachting, blijft het voorlopig vooral bij mooie woorden.

We hopen dat deze woorden in april volgend jaar uitgedrukt zullen worden in cijfers. We denken dat de onderwaardering inmiddels is ingelopen en wachten de resultaten af. In de tussentijd veranderen we de koopwaardige beoordeling in houden.

Volledig toegang tot onze portefeuilles en alle alerts ontvangen? Je kunt nog kort gebruik maken 55% korting + bonus, waarbij je gratis toegang krijgt tot de biotechportefeuille.  

Klik hier om je aan te melden 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *