Pennywatch maandoverzicht

Maandoverzicht oktober: Voorzichtigheid + 189% winst op cryptoaandeel!

Afgelopen maand leek het er eventjes op dat we dan eindelijk de lang verwachte correctie kregen, maar niets bleek minder waar. Sinds de crash in maart vorig jaar is onder het motto “buy the dip” ieder tikje omlaag vrijwel direct opgekocht. Een serieuze correctie hebben we eigenlijk niet gezien.

De AEX sloot de week ruimschoots boven de 800 punten en ook elders zagen we nieuwe recordstanden op de borden. Zo blijkt maar weer dat je altijd in de beurs moet zitten, ook wanneer je wat last krijgt van hoogtevrees. Er vloeit nog steeds ontzettend veel geld naar de beurs, waardoor hogere standen niet uitgesloten zijn.

Voorzichtigheid 

Toch is enige voorzichtigheid rond de huidige standen geen slecht idee. Er komt komende tijd genoeg op de beurzen af wat het sentiment kan verslechteren. In China gaat het niet goed. Na Evergrande beginnen ook andere bedrijven te wankelen in de vastgoedsector. In de media horen we hier opvallend weinig over, maar dit kan komende tijd weer meer gaan spelen.

Verder zien we flinke problemen aan de aanbodzijde van de economie. Er lijkt een tekort aan bijna alles. Grondstoffen, transport en chips zijn niet aan te slepen. Dit valt allemaal op te lossen, maar het opschalen van de capaciteit kost tijd. Wanneer het aanbod er niet is en de vraag wel leidt dit tot inflatie.

Hoewel centrale banken nog steeds volhouden dat het allemaal tijdelijk is, kunnen we inmiddels rustig stellen dat de inflatie uit de hand begint te lopen. Wanneer deze nog verder oploopt of lange tijd hoog blijft, wordt de kans steeds groter dat de geest middels een renteverhoging weer in fles dient te worden gestopt. Hoewel centrale banken nog geen aanstalten maken, kan enkel de verwachting hiervan leiden tot druk op beurzen.

De portefeuilles

We vinden het momenteel een moeilijke beurs, waarin we ons vooral koest houden. Het vinden van koopjes is door de hoge waarderingen ontzettend lastig, maar gezien onze flinke kaspositie is het niet nodig wat extra winsten af te romen. Dit resulteerde deze maand in slechts 2 transacties. We roomden een spectaculaire winst af op het cryptoaandeel Hut 8 Mining en kochten begin deze maand Nextedia bij. De kaspositie bleef hierdoor vrijwel gelijk. De waarde van de portefeuille nam toe.

Onze beleggingen in edelmetalen hadden deze maand een groot aandeel in deze toename. In augustus verstevigden we onze posities in goud- en zilveraandelen flink. We bleken hier iets te vroeg mee, maar inmiddels staan alle posities hoger sinds het moment van aankoop. De oplopende inflatie en het uitblijven van renteverhogingen sterkt ons in de gedachte dat we het hier bij het rechte eind hebben. We verwachten dan ook veel van deze sector het komende jaar.

Maandoverzicht september

We namen de volgende winsten:

Algemene portefeuille:
Hut 8 Mining                  +189,04%

In de afgelopen maand kochten we 1 nieuwe posities aan/bij:                

Algemene portefeuille:
Een Franse penny stock   -2,55% 

De algemene portefeuille heeft momenteel een cashpositie van 29,4%.

De biotechportefeuille heeft momenteel een cashpositie van 28,6%.

Kom je er ook bij?

Met Pennywatch Premium speuren we de beurs af op zoek naar veelbelovende penny stocks. Met onze voorbeeldportefeuilles mikken we normaliter op een koerswinst van 100% of meer.

Je kunt je aanmelden voor Pennywatch Premium via onderstaande link

Klik hier om premium lid te worden 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email