Maandoverzicht september: 467,5% en 268,25% winst

Het maandoverzicht werd vanmorgen tevens naar onze premium leden verstuurd. In deze versie zijn sommige aandelen gemaskeerd. Om volledige toegang te verkrijgen tot al onze premium onderdelen kun je gebruik maken van de button onderaan de pagina.

“Sell in May and go away, but remember to come back in September”.

Mocht je je aan dit bekende beursgezegde hebben gehouden, dan had je afgelopen maanden slechte zaken gedaan. Juist deze maand lieten de beurzen een broodnodige en forse correctie zien. Vooral de Amerikaanse beurzen deden een flinke stap terug.

In het vorige maandoverzicht waarschuwden we al voor een mogelijke correctie op de beurzen. Deze vrees bleek terecht. Het was een lastige beursmaand waarin COVID-19 in Europa opnieuw oplaait en de Amerikaanse presidentsverkiezingen beschamend en kibbelend officieel afgetrapt werden tijdens het eerste publieke debat.

Bovenstaande brengt onzekerheid met zich mee en daar houden beurzen niet van. Mijn verwachting is dan ook dat de beurzen de komende maanden volatiel zullen blijven. Hoewel we als belegger liever gestaag oplopende beurzen zien, kan deze volatiliteit ook kansen met zich mee brengen.

Na een stevige daling van de brede markt, zagen we bijvoorbeeld onze kans schoon om 3 nieuwe aandelen die al een tijdje op onze watchlist pronkten toe te voegen aan onze portefeuille. Verder kochten we een aandeel bij in de biotechportefeuille na een in onze ogen wel erg overdreven koersval.

Maandoverzicht

Hierbij ontvang je het overzicht.

We verzilverden de volgende winsten:

Algemene portefeuille:
United Mobility Technology (UMDK)             +467,50%

Biotechportefeuille:
Cymabay Therapeutics (CBAY)                    +268,25%

We namen geen verliezen

Aangekochte posities:
In de afgelopen maand kochten we 4 nieuwe posities aan.

Algemene portefeuille
:
Een hernieuwbare energie aandeel              +3,96%
Een satelliet aandeel                                     -3,88%
Een luxe jachten aandeel                              -0,7%

Biotechportefeuille:
Een biotech aandeel                                    +11,23%

De algemene portefeuille heeft momenteel een cashpositie van 23,5%.

De biotechportefeuille heeft momenteel een cashpositie van 42,1%.

Alerts via Whatsapp
Sinds deze maand is het mogelijk je aan te melden voor alerts via Whatsapp. Hierdoor wordt je direct op de hoogte gesteld, wanneer er een order is uitgevoerd. Door het inschakelen van Whatsapp alerts voorkom je dat je met een vertraging op de hoogte wordt gesteld van een wijziging in de portefeuille.

Whatsapp alerts zijn een extra dienst naast de email-alerts. Deze blijven tevens bestaan. Whatsapp alerts nog niet ingesteld? Klik dan hier om deze te activeren.

Koopwaardigheid, risico en volatiliteit inzichtelijk via kleuren

Regelmatig krijgen we de volgende vragen van onze leden: Welke aandelen in de portefeuille vinden jullie koopwaardig? Is er door het aanschaffen van aandeel X sprake van een verhoogd risico? Waarom daalde aandeel Y gister met 15% en stijgt het vandaag weer met 10% zonder enig nieuws?

Stuk voor stuk goede en logische vragen. In de ledenomgeving is er sinds deze maand een update doorgevoerd waarbij de koopwaardigheid, verwacht risico en verwachte volatiliteit per aandeel inzichtelijk worden gemaakt. Ook vind je hier grafieken en belangrijke cijfers over specifieke aandelen.

Met de handige kleuren kun je in één oogopslag zien wat voor je vlees je in de kuip hebt. Vervolgens kun je beginnen aan de verdere analyse van het aandeel met behulp van de beschikbare rapporten!

Volledig toegang tot onze portefeuilles en alle alerts ontvangen?Je kunt nog kort gebruik maken 55% korting + bonus, waarbij je gratis toegang krijgt tot de biotechportefeuille.

Je kunt gebruik maken van de korting via onderstaande button.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.