Aandeel MHP Hotel

MHP Hotel: Flink herstel en hogere dagtarieven dan voor corona

MHP is een onafhankelijk hotelmanagement- en investeringsplatform dat zich richt op het hogere segment en het luxesegment, met een staat van dienst als franchisenemer voor Marriott. MHP is zeer ervaren in de overname van bestaande hotels die onder lease- en franchiseovereenkomsten vallen, en in het structureren van deze transacties. Het bedrijf heeft een groot vertrouwen verworven van institutionele beleggers en heeft blijk gegeven van een uniek vermogen om snel aangepaste contractstructuren te ontwikkelen met bekende namen als Deka, DWS en Union Investment.

MHP staat op het punt om deze concurrerende kwaliteit om te zetten in aanzienlijke groei: Twee-derde van de inkomsten van MHP uit logies komt van vrijetijdsklanten, en nu het binnenlandse reisverkeer in Duitsland en Oostenrijk weer aantrekt, zou MHP een belangrijke begunstigde van het herstel na de pandemie moeten zijn. Aangezien veel hotelexploitanten vechten om te overleven, plaatst de expertise van MHP op het gebied van transacties, in combinatie met de financiële flexibiliteit die door de omgekeerde beursgang is verkregen, het bedrijf in een bevoorrechte positie als een actieve consolidator van de markt.

In de loop van 2021 en 2022 heeft MHP het enorme groeipotentieel verder bewezen met de toevoeging van het Marriott Hotel Basel, het Autograph Collection Luc Berlin, het Mooons Vienna, en de JW Marriott hotels in Frankfurt en München aan zijn portfolio. De efficiënte uitvoering van deze groeistrategie zet de toon voor een sterk top- en bottom-line herstel zodra de hotelmarkten zich herstellen, waardoor dit een aantrekkelijke waardepropositie wordt.

Producten & Diensten

MHP is een onafhankelijk hotel management en investeringsplatform. De activiteiten omvatten het beheer van hotels als franchisepartner in de hogere upscale markt. Dit is sinds 2013 een hoeksteen van het bedrijf. De co-investering in zelfbeheerd hotelvastgoed samen met financiële investeerders. Een eerste transactie werd in 2021 gesloten met een private-equityfonds. De uitrol van een eigen upscale boetiekhotelmerk, mooons. Een eerste locatie in Wenen is in november 2021 geopend.

Dit flexibele platform maakt het mogelijk snel aangepaste contractstructuren te ontwikkelen bij overnames van franchise- en huurovereenkomsten. MHP richt zich op luxehotels die worden gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan voorzieningen, zoals restaurants, vergaderruimten, fitnessruimten en kuuroorden. MHP heeft met succes zijn deskundigheid bewezen in het herpositioneren en upgraden van zowel hoteleigendommen als food and beverage (F&B) concepten tijdens de exploitatie van hotels. MHP opereert voornamelijk als franchisenemer voor Marriott International, voornamelijk op binnenstedelijke locaties. De eigenaars van de hotels zijn grote institutionele beleggers, en MHP zal ook mede-investeren als dit voordelig blijkt te zijn. De franchise- en huurovereenkomsten hebben overwegend een resterende looptijd van ten minste 15 jaar of kunnen worden verlengd, wat een goede zichtbaarheid mogelijk maakt.

Overzicht hotels MHP

Bemoedigende ontwikkelingen in Q1

MHP Hotel AG (MHP) heeft de KPI’s voor het eerste kwartaal gerapporteerd. De inkomsten van EUR 26,6 miljoen stegen met 186% j.o.j. ten opzichte van een vergelijkbaar kwartaal dat nog sterk werd beïnvloed door reisbeperkingen als gevolg van de COVID 19 pandemie. De inkomsten profiteerden zowel van een toename van de bezettingsgraad (+33PP j.o.j.) als van de stijgende gemiddelde dagtarieven (+18% j.o.j. tot EUR 189). Zo markeert het eerste kwartaal een bijna volledig herstel na de pandemie: de gemiddelde dagprijs lag ongeveer 14% boven het niveau van 2019, waardoor de inflatie van de inputkosten werd gecompenseerd. De bezettingsgraad in Q1 bleef iets achter op het niveau van 2019, met een tekort van c. 3PP.

Optimistische vooruitzichten voor het tweede kwartaal

MHP verwacht dat het herstel in het tweede kwartaal doorzet, met een bezettingsgraad die overeenkomt met die van vóór Corona en met gemiddelde dagtarieven die hoger liggen dan die van vóór Corona. Het herstel zal worden ondersteund door zowel zaken- als vakantiereizen en het herstel van MICE-activiteiten.

Definitieve cijfers voor 2022 worden op 17 mei bekendgemaakt

MHP zal op 17 mei definitieve FY22-cijfers bekendmaken. Het bedrijf had al bevestigde inkomsten van EUR 104,8 miljoen en meldde een herziening van de EBITDA met EUR 3,3 miljoen, voornamelijk in verband met verschillende juridische adviezen met betrekking tot Corona-subsidies in Oostenrijk (commentaar 9 mei). De bekendmaking van de definitieve FY22-cijfers zal gepaard gaan met een earnings call op 17 mei om 11.00 uur, meld u hier aan.

Bevestiging koopaanbeveling

MHP’s FY23 EV/EBITDA multiple van 6,1x (eAR) ziet er aantrekkelijk uit vergeleken met een peer group van grote hotelmerken (12,3x) of restaurantuitbaters (9,8x). De eerste publicatie van geconsolideerde jaarrekeningen zal voor meer transparantie zorgen en de waarderingskorting helpen verkleinen. Wij herhalen ons KOPEN-advies met een koersdoel van EUR 3,54.

Grafiek MHP Hotel

Aandeleninformatie

Bedrijf: MHP Hotel AG
Beurs: Xetra/Frankfurt 
Ticker: CDZ0
ISIN: DE000A3E5C24

Deze analyse wordt je aangeboden door AlsterResearch. AlsterResearch is een Duits bedrijf en doet professioneel aandelenonderzoek naar (vooral) Duitse aandelen voor institutionele beleggers conform MIFID II richtlijnen. Je kunt je inschrijven op de ResearchHub door hier te klikken.

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.