Galapagos hervat opwaartse trendkanaal
[sg_popup id=”1745″ event=”inherit”][/sg_popup]

Tijdens de hevige correcties op de beurzen wereldwijd, bleef het aandeel Galapagos lange tijd gespaard. Uiteindelijk ging december uiteindelijk toch gepaard met forse koersdalingen voor het aandeel van het Belgisch-Nederlandse biotechnologie bedrijf.

Technische analyse

Wanneer we de weekgrafiek erbij pakken, zien we dat het aandeel Galapagos zich vanaf 2014 in een sterk opwaarts trendkanaal bevindt. Half december werd het trendkanaal neerwaarts gebroken. De koers sloot enkele weken op rij onder de oplopende steunlijn.

Na een lange periode van koersstijgingen waren verdere koersdalingen dan ook waarschijnlijk vanuit technisch oogpunt. Wat we echter vaker zien, is dat de koers binnen afzienbare tijd weer terugkeert in het oude trendkanaal. Zie onderstaande grafiek.

aandeel-galapagos

Doordat de koers van het aandeel Galapagos is teruggekeerd in het oude opwaartse trendkanaal is een vervolg van koersstijgingen waarschijnlijk. De neerwaartse verwachtingen moeten dan ook worden herzien.

Een postieve kruising van de MACD indicator zou een bevestiging van opwaarts potentieel kunnen geven.  De oplopende bodemlijn geldt de komende weken als belangrijke steun.

Conclusie
Galapagos  is teruggekeerd in het langetermijns opwaartse trendkanaal. De kans is dan ook groot dat de opgaande trend vervolgd wordt.

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.