fbpx
TA: Aandeel Besi klaar voor een bounce?
[sg_popup id=”1745″ event=”inherit”][/sg_popup]

Wie in 2017 het aandeel Besi in bezit had, kon rustig achterover leunen terwijl de koers hogere top na hogere top neerzette. Beleggers die het aandeel in 2018 nog steeds in bezit hadden, waren getuige van een gigantische koersdaling.

Koersval

Vanaf de top gemeten leverde het aandeel Besi 67% van de koerswaarde in. Sectorgenoten volgden over het algemeen dezelfde neerwaartse route. Inmiddels lijkt Besi de storm achter zich te hebben gelaten en de koers schommelt wat heen en weer tussen de 17 en de 20 euro. Tijd om het aandeel eens nader te bekijken.

Technische analyse

Besi is de afgelopen maand goed blijven liggen, terwijl overal ter wereld de indices flink aan waarde inleverden. Dit zou heel goed een teken aan de wand kunnen zijn dat de gifbeker leeg is voor het semi-conductor bedrijf.

Wanneer we de weekgrafiek erbij pakken, zien we dat de MACD al in september een koopsignaal gaf in de vorm van een positieve kruising. De koers noteerde toen €16,30. Dit niveau is vervolgens verscheidene keren getest, maar de koers is hier niet meer onder gesloten. Dit niveau kan daarom als nieuwe steun gezien worden op de weekgrafiek.

 

Dit niveau wordt overigens kracht bijgezet door het oplopende 200-weeks gemiddelde (groene lijn).  Wanneer we naar de RSI-indicator kijken zien we dat deze oploopt, dit tevens een positief signaal voor de stieren.

Nog rooskleuriger

Wanneer we de dag erbij pakken ziet het er allemaal nog rooskleuriger uit voor Besi semiconductor industries. Er is zeer duidelijk te zien dat de grafiek uitbodemt tussen €17-20 zone. De koers heeft zelfs tevergeefs  een aantal maal een poging gedaan om uit te breken. €20,106 is hierdoor een sterk weerstandniveau. De RSI geeft zeer duidelijke positieve divergentie weer, wat in veel gevallen betekent dat een koersstijging nabij is.

 

Koopkans

Agressieve handelaren zouden het aandeel op dit niveau kunnen kopen. Meer defensieve ingestelde handelaren zouden het aandeel kunnen aanschaffen indien een dagcandle sluit boven het €20,106 niveau.

Voor de korte termijn is na het doorbreken van de eerstvolgende weerstand €22,60 een realistisch koersdoel. Mocht dit koersdoel behaald worden, dienen we een flink stuk omhoog te kijken. Het niveau €27,98 dat bijna 50% hoger ligt vanaf het huidige niveau dient afgaande op kaart als laatste koersdoel.

Dit artikel is afkomstig van ons social media platform 

Meepraten over dit aandeel kan door je gratis aan te melden via bovenstaande link.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.