penny-stock-goudaandelen

5 interessante goudaandelen die als penny stock noteren

Investeren in goud is de afgelopen jaren in trek onder beleggers. Dit heeft te maken met de huidige economische situatie. Het edelmetaal geldt in onzekere tijden als veilige haven. We bespreken in dit artikel 5 goudaandelen die als penny stock noteren.

Centrale banken hebben tijdens het uitbreken van de coronapandemie biljoenen nieuw geld geprint. Een verschijnsel dat nog nooit eerder is vertoond. Het gevolg is een uit de hand gelopen inflatie.  Concreet betekent dit dat je huidige euro of dollar minder waard wordt, waardoor je aan koopkracht inlevert.

Beleggers hebben dit in de smiezen. Ze zijn op zoek naar investeringen die op zijn minst zijn waarde behouden. De prijs van goud handelt dan ook al geruime tijd rond de all time high. Goudmijnbedrijven profiteren met een hefboom van een stijgende goudprijs. De verkoopprijs per ounce gaat omhoog, terwijl de de meeste kosten gelijk blijven.

Goudprijs

Hieronder vind je 5 interessante penny stocks die flink kunnen profiteren, mocht de goudkoorts de komende jaren aanhouden..

1. McEwen Mining (MUX)

McEwen Mining is een mijnbedrijf dat voornamelijk goud delft in zowel Noord- als Zuid-Amerika. Naast goud, delft het bedrijf tevens zilver en koper. Verder zoekt het bedrijf naar nieuwe goudmijnen in de Amerika’s.

Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van 256 miljoen dollar en heeft noteringen op zowel de Amerikaanse als de Canadese beurs. De afgelopen 4 jaar schommelt de omzet tussen de 100 en 130 miljoen. is de omzet van het bedrijf verdubbelt van 60 naar ongeveer 120 miljoen dollar. Onderaan de streep blijft er echter wel een verlies over van 56,71 miljoen.

Nadat de koers vorig jaar flink opveerde, zette het dit jaar de laagste koers in 6 jaar neer. Dit is onder andere het gevolg van flinke verwatering onder aandeelhouders door diverse aandelenemissies. Het aandeel noteert momenteel als een echte penny stock op een koers van 0,54 dollar.

Aandeleninformatie

Bedrijf: McEwen Mining
Ticker: MUX
Beurs: New York Stock Exchange
ISIN: US58039P1075 

Grafiek

2. New Gold Inc. (NGD)

New Gold is een middelgroot mijnbedrijf dat goud delft in Canada. Het bedrijf heeft momenteel twee goudmijnen in bedrijf. Hier wordt naast goud ook zilver en koper gedolven. Daarnaast is het bezig met de ontwikkeling van een derde mijn waar goud en zilver zal worden gewonnen.

Het bedrijf heeft een flinke marktkapitalisatie van 948 miljoen dollar. De aandelen zijn te koop op zowel de Canadese als de Amerikaanse beurs. Na een aantal verliesjaren, wijst het bedrijf vorig jaar ineens een flinke winst te boeken. Er werd 140,6 miljoen winst gemaakt op een fors hogere omzet van 745,5 miljoen.

De koers van het aandeel is de afgelopen jaren flink volatiel geweest. Waar het vorig jaar nog voor 2,40 dollar verhandeld werd, is de penny stock  vandaag op te pikken voor 1,39 dollar.

Aandeleninformatie

Bedrijf: New Gold Inc.
Ticker: NGD
Beurs: New York Stock Exchange
ISIN: CA6445351068 

Grafiek

3. Americas Gold and Silver Corporation (USAS)

Americas Gold and Silver Corporation is voornamelijk actief in Mexico en de Verenigde Staten. Hier heeft het een aantal operationele goud en zilver mijnen. Het bedrijf is tevens een echte goudzoeker, zo speurt het op meerdere plekken in de wereld naar potentieel winstgevende goudmijnen.

Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van 133,6 miljoen dollar. Americas Gold and Silver heeft een notering op de Canadese, Amerikaanse en Duitse beurs. Het bedrijf maakt wel omzet, maar nog geen winst. Afgelopen jaar was er sprake van een flink verlies, door een eenmalige afschrijving.

De beurskoers van Americas Gold and Silver is de afgelopen jaren erg volatiel gebleken. Ook dit jaar lijkt dit niet anders te zijn. Mocht je gebruik maken van technische analyse, dan is de grafiek misschien interessant voor je.

De koers van deze penny stock handelt met 0,74 dollar op een koers die in het verleden meerdere malen de bodem bleek.

Aandeleninformatie

Bedrijf: Americas Gold and Silver Corporation
Ticker: USAS
Beurs: New York Stock Exchange
ISIN: CA03062D1006 

Grafiek

4. Gold Resource Corporation (GORO)

Gold Resource Corporation delft zowel goud als zilver. Het bedrijf heeft twee operationele mijnen. Er wordt enkel goud gewonnen in de Verenigde Staten en goud en zilver in Mexico.

Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van 173 miljoen dollar en heeft slechts een notering op de Amerikaanse beurs. De delver van edelmetalen is misschien wel de minst risicovolle van deze 5. Het schrijft jaarlijks groene cijfers en afgelopen jaar verdubbelde de winst bijna ten opzichte van het jaar ervoor.

Ondanks de goede resultaten is de koers van deze penny stock dit jaar flink gecorrigeerd. Vandaag is het aandeel te koop voor 1,96 dollar.

Aandeleninformatie

Bedrijf: Gold Resource Corporation
Ticker: GORO
Beurs: New York Stock Exchange
ISIN: US38068T1051 

Grafiek

5. Coeur Mining Inc. (CDE)

Coeur Mining is actief in heel Noord-Amerika. Het bedrijf heeft 5 operationele mijnen in Alaska, de Verenigde Staten en Mexico. Bovendien heeft het belangen in bedrijven actief in dezelfde sector. Dit bedrijf heeft een wat bredere portefeuille. Het delft voornamelijk goud, maar ook zilver en zink.

Met een market cap van 1,05 miljard is het dan ook de grootste van de 5 besproken goudmijnaandelen. Het bedrijf heeft diverse noteringen op buitenlandse beurzen. De grootste handelsvolumes zijn te vinden op de Amerikaanse beurs.

Coeur Mining laat de afgelopen 4 jaar een stabiele en jaarlijkse omzetgroei zien. De omzet groeide van 625,9 miljoen in 2018 naar 832,83 miljoen in 2022.

Ondanks de goede resultaten is de koers van Coeur Mining de afgelopen jaren weinig opgeschoten. De penny stock ging vorig jaar een paar keer over de kop, maar heeft alle koerswinst nagenoeg weer ingeleverd. Het aandeel is te koop voor 3,74 dollar.

Aandeleninformatie

Bedrijf: Coeur Mining
Ticker: GORO
Beurs: New York Stock Exchange
ISIN: US1921085049 

Grafiek

Ontdek 3 penny stocks die een betere kans maken om te profiteren van de hoge goudprijs

In dit artikel maakte je kennis met 5 goudmijnaandelen die als penny stock noteren. Houd er rekening mee dat dit artikel slechts informatief is en de aandelen geen onderdeel zijn van onze voorbeeldportefeuilles.

In onze portefeuille hebben we momenteel 3 goudmijnbedrijven opgenomen, die volgens ons een betere keuze zijn dan bovenstaande aandelen. Deze penny stocks zijn volgens ons een stuk beter gepositioneerd om te profiteren van de hoge goudprijs. Je krijgt direct toegang tot onze volledige portefeuille samengesteld uit penny stocks via onderstaande link.

Klik hier om je aan te melden

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.