fbpx
Pennywatch verslaat AEX met 21,36% tijdens eerste half jaar!

Het eerste half jaar van onze modelportefeuille zit erop. We startten onze portefeuille die voornamelijk bestaat uit penny stocks (aandelen met een beurskoers van 5 euro of minder) op 10 januari van dit jaar. We gingen flitsend van start. In februari konden de eerste winsten bijgeschreven worden.

Al snel bleek dat er een groot gevaar op de loer lag. Het coronavirus. Terwijl het virus binnen enkele weken uitgroeide tot een wereldwijde verwoestende pandemie, daalden de belangrijkste indices met dubbele cijfers per week tot wel 40% op het dieptepunt van de crash. Ook onze portefeuille kreeg er flink van langs.

Geen paniek

Terwijl beleggers panikeerden en biljoenen aan beurswaarde zagen verdampen als sneeuw voor de zon, hielden we het hoofd koel en deden ons huiswerk. De wereld om ons heen is in korte tijd flink veranderd. Bepaalde sectoren zijn keihard getroffen, andere sectoren plukken juist de vruchten van “het nieuwe normaal”.

Dit heeft er toe geleid dat we onze portefeuille in het heetst van de strijd herschikten. We namen afscheid van bouwbedrijven, winkelvastgoed en verzekeraars. Dit zullen we voorlopig blijven doen. Posities in bijvoorbeeld goud- en zilveraandelen werden juist vergroot of aangekocht.

Het resultaat is dat we ondanks de coronacrisis tegen een prima rendement aankijken. We laten de AEX dan ook flink achter ons.

Portefeuille: 13,64%
AEX–Index:  -8,09%

Onze unieke investeringsbenadering heeft er voor gezorgd dat we onze eigen AEX flink achter ons gelaten hebben. Wanneer we onze portefeuille corrigeren met dividend dan blijft er een positief rendement van 13,27% over. We verslaan hiermee de AEX met 21,36%. 

De portefeuille

De portefeuille bestaat momenteel 18 aandelen, waarvan 12 als penny stock aangekocht werden. De aankopen voldoen aan strenge randvoorwaarden, waarbij een solide balans een strenge vereiste is. Met onze aandelen mikken we vaak op een rendement van 100% of meer.

Pennywatch onderscheidt zich van andere platforms door te beleggen in volatiele, maar kansrijke beursniches. Premium leden krijgen 24/7 inzicht in de portefeuille, cashpositie en transacties. Het ontvangen van alerts van aan- en verkopen gecombineerd met onze unieke manier van handelen maakt het volgen van de portefeuille erg leerzaam voor beginnende, maar ook ervaren beleggers.

Benieuwd welke aandelen we allemaal in de portefeuille hebben? Meld je dan aan door hier te klikken. 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.