aandeel Pharming

Aandeel Pharming bij RTL Z

Sijmen de Vries vertegenwoordigde Pharming op maandagavond (20-11-2018) bij RTL Beurs Inside. Tijdens de uitzending werd de CEO 10 minuten geïnterviewd door presentator Roland Koopman. Daaropvolgend was er een vragenronde voor kijkers en de aanwezige analisten.

Inspirerend was het interview en de daaropvolgende bevraging van de aanwezige analisten niet. De onderwerpen die werden besproken zijn uitgebreid besproken in het online seminar over de investor tour en de investor tours zelf. Uiteraard zijn er wel wat noemenswaardige dingen die ik hieronder zal toelichten.

Belangrijke punten

Het beruchte analisten rapport van Kempen werd erg uitgelicht. De Vries werd uitgedaagd met uitspraken als ‘word u daar niet gek van’ en ‘is dat niet enorm frustrerend.’ Een vaker gehoorde reactie van de Vries is dat het al ongewoon is om te reageren op een analistenrapport (dit heeft de Vries destijds wel gedaan.) Wel bekende hij dat het weliswaar frustrerend kan zijn, maar dat dit ook het risico is van een beursgenoteerd bedrijf is. Daarnaast werd overtuigend toegelicht dat de analist een aantal factoren mist in zijn rapport, en dat Pharming tot op de dag van vandaag zich niet kan vinden in de aannames waar in dit rapport vanuit is gegaan.

Het onverwachte besluit van de FDA betreffende profylaxe
De afkeuring van de FDA werd mooi toegelicht in het gesprek waar de analisten in participeerden. De goedkeuring was allang in geprijsd. Dit heeft de hevige daling ingezet die er vanaf toen is geweest.

De rol van verzekeraars in de V.S.
Verzekeraars in de V.S. krijgen steeds meer interesse voor de huidige markt van Pharming. De Vries geeft aan dat vanuit een kostenanalyse Ruconest erg interessant kan zijn voor verzekeraars. Hier wordt door een team hard gewerkt om deze kennis te delen met verzekeraars en deze te overtuigen.

Concurrentie van Pharming (Shire)
Het benoemen van de hevige concurrentie is niet eerder zo benadrukt in de eerdere persmomenten (behalve in het kwartaalrapport.) De Vries gaf aan dat er veel nieuwe dynamieken in de markt komen. Dit bijvoorbeeld door Shire dat is overgenomen door Takeda.

Huidige koers van Pharming
De huidige koers van het aandeel kwam ook meerdere keren in het gesprek naar voren. De Vries gaf aan dat de koers uiteraard een flinke tik heeft gehad door de afkeuring. Maar dit neemt niet weg dat hij denkt dat Pharming met deze unieke positie en propositie dat met een hogere waardering beloond zou moeten worden.

Het interview is hieronder te bekijken:

 

Conclusie

Concluderend was het dus niet heel spannend wat er werd verteld. Echter positieve punten waren er wel. Zo vind ik persoonlijk dat Sijmen overtuigend, zelfverzekerd en vertrouwelijk overkwam. De CEO hoefde vrijwel niet in de verdediging te schieten en reageerde inhoudelijk.

Helaas voor de aandeelhouders zijn er nauwelijks gebeurtenissen op korte termijn die de koers een mooie duw kunnen geven. Op de lange termijn blijft het daarentegen, wat mij betreft, een mooi toekomstplaatje.

Top 3 brokers

Eenvoudig beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s vanaf 1 euro! 

Beleg en ontvang tijdelijk tot €200,- transactietegoed bij Saxo. 

Profiteer van 0% commissie en beleg in fractionele aandelen en crypto. 

Top 3 investeringsmogelijkheden 

Vergelijk en spaar met vaste hoge rentes tot 4,45% per jaar! 

Investeer in consumentenleningen met een ROI tot 13% per jaar! 

Ontvang 10 euro en bouw aan je eigen vastgoedportefeuille!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.