Pharming, hoe nu verder? (update)
[sg_popup id=”1745″ event=”inherit”][/sg_popup]

Het tweede halfjaar van 2018 was rampzalig voor beleggers in het aandeel Pharming Group. In 2018 werd er een dubbele top gevormd rond €1,60. Vervolgens zakte het aandeel helemaal terug naar €0,643. Daarna herstelde het aandeel Pharming naar de huidige koers €0,824. Hoe nu verder? Dit betreft een update van het vorige artikel.

Weekgrafiek

Wanneer we de weekgrafiek erbij pakken zien we dat Pharming zich in een sterk dalende trend bevind. Het niveau rond €0,64 was in de maand december belangrijk. Deze koers bleek in het verleden al meermalen belangrijk voor het aandeel Pharming. In het jaar 2014 deed het dienst als weerstand. In september 2017 werd deze weerstand opwaarts gebroken. 2 maanden later fungeerde dit niveau als steun, zoals te zien op onderstaande grafiek.

In 2018 werd dit niveau opnieuw tweemaal getest. Vervolgens veerde de koers weer op naar hogere regionen. Hierdoor is de bodem nog eens extra aangestampt en dit achteraf gezien een mooi instapmoment voor een korte rit naar boven. Op dit moment dient het 20 weeks voortschrijdend gemiddelde als weerstand (paarse lijn).

De MACD liet afgelopen december een positieve cross zien onder de 0-lijn. Dit duidt op een herstelbeweging binnen de duidelijk zichtbare neerwaartse trend waarin het aandeel zich bevindt. Dit herstel trad dan ook op tijdens de eerste handelsmaand van 2019.

Update: Het aandeel Pharming bevindt zich op de weekgrafiek op dit moment in een neerwaartse driehoek. Dit is een patroon dat in de meeste gevallen neerwaarts gebroken wordt. Een Frans koopadvies leidde tot een test van de neergaande toppenlijn. Een slot op vrijdag boven deze weerstandslijn is benodigd om dit negatieve patroon te doorbreken. In dit geval zal het technische plaatje voor de middellange termijn verbeteren.

Daggrafiek (Update)

Kan het aandeel Pharming nog verder herstellen? Hiervoor dienen we de daggrafiek erbij te pakken. Op deze grafiek zien we dat er sprake is van een dalende toppenlijn. Op dit moment handelt de koers nabij deze toppenlijn. Verder zien we dat er sprake is van een sterke horizontale steun op €0,643.

De combinatie van deze neerwaartse toppenlijn en horizontale steun, maakt dat het aandeel Pharming zich op dit moment een descending triangle bevind. Een patroon dat in de meeste gevallen neerwaarts gebroken wordt.

Update: Vandaag werd op de daggrafiek de dalende toppenlijn opnieuw tevergeefs getest. Een slot op de daggrafiek hierboven is benodigd om dit negatieve patroon te doorbreken.

Conclusie

Pharming bevindt zich in een sterk dalende trend, waarbij €0,643 een belangrijke steunniveau is. De dalende toppenlijn geeft op dit moment neerwaartse druk, binnen een sterk neerwaartse trend. Het meest waarschijnlijke scenario is een verdere daling vanaf de huidige niveaus naar €0,643.