Pharming, hoe nu verder?
[sg_popup id=”1745″ event=”inherit”][/sg_popup]

Het tweede halfjaar van 2018 was rampzalig voor beleggers in het aandeel Pharming Group. In 2018 werd er een dubbele top gevormd rond €1,60. Vervolgens zakte het aandeel helemaal terug naar €0,643. Daarna herstelde het aandeel Pharming naar de huidige koers €0,824.

Weekgrafiek

Wanneer we de weekgrafiek erbij pakken zien we dat Pharming zich in een sterk dalende trend bevind. Het niveau rond €0,64 was vorig opnieuw belangrijk. Deze koers bleek in het verleden al meermalen belangrijk voor het aandeel Pharming. In het jaar 2014 deed het dienst als weerstand. In augustus 2017 werd deze weerstand opwaarts gebroken. 2 maanden later fungeerde dit niveau als steun, zoals te zien op onderstaande grafiek.

In 2018 werd dit niveau opnieuw tweemaal getest. Vervolgens veerde de koers weer op naar hogere regionen. Hierdoor is de bodem nog eens extra aangestampt en dit achteraf gezien een mooi instapmoment voor een korte rit naar boven. Op dit moment dient het 20 weeks voortschrijdend gemiddelde als weerstand (paarse lijn).

De MACD liet afgelopen december een positieve cross zien onder de 0-lijn. Dit duidt op een herstelbeweging binnen de duidelijk zichtbare neerwaartse trend waarin het aandeel zich bevindt. Dit herstel trad dan ook op tijdens de eerste handelsmaand van 2019.

pharming-aandeel-week

Daggrafiek

Kan het aandeel Pharming nog verder herstellen? Hiervoor dienen we de daggrafiek erbij te pakken. Op deze grafiek zien we dat er sprake is van een dalende toppenlijn. Op dit moment handelt de koers nabij deze toppenlijn. Verder zien we dat er sprake is van een sterke horizontale steun op €0,643.

 

De combinatie van deze neerwaartse toppenlijn en horizontale steun, maakt dat het aandeel Pharming zich op dit moment een descending triangle bevind. Een patroon dat in de meeste gevallen neerwaarts gebroken wordt.

aandeel-pharming-dag

Conclusie

Pharming bevindt zich in een sterk dalende trend, waarbij €0,643 een belangrijke steunniveau is. De dalende toppenlijn geeft op dit moment neerwaartse druk, binnen een sterk neerwaartse trend. Het meest waarschijnlijke scenario is een verdere daling vanaf de huidige niveaus naar €0,643.

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.