biotech-pharming

Pharming van short naar shortlist

Op 11 december werd er een shortpositie op het aandeel Pharming Group ingenomen, nadat het biotechbedrijf afgelopen jaar een stijging van 150% doormaakte. Vandaag werd er winst genomen.,

Op 11 december werd er een shortpositie op het aandeel Pharming Group ingenomen, nadat het biotechbedrijf afgelopen jaar een stijging van 150% doormaakte. Klik hier voor het artikel.

De shortpositie werd ingenomen op een koers van  1,5765. In de eerste update werd gemeld dat de weerstandszone rond 1,60 werd bevestigd. Het aandeel leek hiermee rijp voor een correctie en we verdubbelden dan ook onze shortpositie op een hogere koers.

 

aandeel pharming
Oorspronkelijk trade setup, 11 december

Volatiliteit

Het aandeel Pharming group bevindt zich in de biotechsector. Een sector die bekend staat om hevige koersbewegingen. Zoals we in december meldden dient bij het aandeel Pharming Group rekening gehouden te worden met een extra belangrijk aspect. Namelijk, het grote aantal particuliere beleggers in het aandeel.

Op dit moment is 90% van de aandelen in handen van particuliere beleggers. Een zeer hoog percentage. Dit percentage gaat hand in hand met het feit dat het aandeel één van de populairste aandelen is onder Nederlandse beleggers.

pharming group aandeel
Relatief zeer hoog aandeel particuliere beleggers

Typerend voor dit fenomeen is, dat er in het geval van forse koersstijgingen een FOMO (Fear of missing out) effect optreedt. Beleggers zijn na een periode van koersstijging bang een verdere opwaartse rit te missen, terwijl de grootste koersstijging al achter de rug is.

De forse overwaardering leidt vervolgens tot een correctie, waarna de paniek onder beleggers toeslaat en aandelen massaal worden verkocht.

Koersdoel bereikt

Vandaag zijn we getuige van dit fenomeen. Dit geeft eerder dan verwacht de mogelijkheid om de shortpositie te sluiten. De in december gestelde target van 1,2395 is behaald. Dit leidt tot een verzilverde winst van 21,65%.

winstneming-pharming
Koersverloop na setup

Watchlist

Na de recente koersdaling, is het aandeel een stuk aantrekkelijker geprijsd. Het biotechbedrijf uit Leiden wordt vandaag dan ook op onze biotech watchlist geplaatst. Hoewel we kopen te vroeg vinden, zullen de bedrijfs- en koersontwikkelingen op de voet gevolgd worden.

 

Portefeuille

Pennywatch stelt naast de reguliere portefeuille dit jaar een biotechportefeuille samen, die uiteindelijk zal bestaan uit ongeveer 30 aandelen.  Op het moment van schrijven zijn er 8 aandelen aangekocht.

Je kunt jezelf nu tijdelijk gratis toegang verschaffen, bij aanschaf van een premium lidmaatschap. De portefeuilles zijn 100% transparant. Daarom krijg je 24/7 toegang tot de portefeuilles, cashpositie, watchlist, transacties en rapporten.

Door onze portefeuilles te volgen en door het ontvangen van alerts van aan- en verkopen, leer je jezelf een betere belegger te worden in deze volatiele maar kansrijke beursniche!

Klik op de onderstaande button voor meer informatie.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”qlqtqrwmdp” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom_large=”0″ data_padding_top_large=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”i6iai3b19″ data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_button shortcode_id=”p0gg6s32x” button_link=”https://www.pennywatch.nl/premium” button_target=”self” button_text_align=”center” button_font_weight=”default” button_font_style=”default” button_text_transform=”default” button_border_width=”360″ button_border_style=”default” button_bg_color=”#FC5E03″ button_text_color=”#ffffff” animation_delay=”0″]Meer informatie[/cmsmasters_button][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_shortcode_id=”jronj5chx” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom_large=”0″ data_padding_top_large=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/2″ data_shortcode_id=”jgjq94buwk” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_text shortcode_id=”8b4tpgmzos” animation_delay=”0″]

 

Wat denk jij dat het aandeel Pharming gaat doen? Laat het hieronder weten in een reactie! 

 

Top 3 brokers

Eenvoudig beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s vanaf 1 euro! 

Beleg en ontvang tijdelijk tot €200,- transactietegoed bij Saxo. 

Profiteer van 0% commissie en beleg in fractionele aandelen en crypto. 

Top 3 investeringsmogelijkheden 

Vergelijk en spaar met vaste hoge rentes tot 4,45% per jaar! 

Investeer in consumentenleningen met een ROI tot 13% per jaar! 

Ontvang 10 euro en bouw aan je eigen vastgoedportefeuille!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.