fbpx
Rood Microtec, van rood naar groen

Onder de Nederlandse penny stocks, was Rood Microtec een aantal jaren geleden een stukje populairder onder beleggers dan vandaag de dag heb. Dit is ook niet zo gek. Beleggers hebben er weinig aan kunnen verdienen als ze de hele rit uit hebben gezeten. Dit valt ook te zien want het aandeel is weer teruggezakt naar bijna de laagste koers van het jaar. Is dit terecht? De toekomst lijkt er rooskleurig uit te zien.

Investeerder 
Begin januari investeerde Dirk Lindenbergh fors in Rood Microtec en hij ontving ongeveer 1,5 miljoen aandelen met een lock-up periode van een jaar. Hij betaalde hiervoor 0,326 per aandeel. Vervolgens zakte de koers weer weg.

Vooruitzichten
De vooruitzichten voor Rood Microtec zijn goed. In het derde kwartaal was er weer sprake van forse omzetgroei. De opbrengsten namen toe met 17% ten opzichte van het afgelopen jaar en de groei vooruitzichten voor Supply Chain Management en Test Operations zijn ook goedte noemen. De verwachtingen zijn dat deze lijn zich doortrekt.
Voor 2020 wordt er een omzet verwacht van 18 miljoen en volgens topman Martin Sallenhag g

aat er geld verdiend worden de komende jaren. Vorig jaar was de omzet 12 miljoen. Om het even in perspectief te zien in 2014 wat de omzet minder dan 10 miljoen en het aandeel noteerde toen zelfs een hogere koers als vandaag. Dat er eindelijk zwarte cijfers geschreven worden is waar beleggers al die jaren hebben gewacht en juist nu hebben de verkopers de overhand. Dit lijkt op dit moment vooral aan de sector te liggen. Is de gifbeker leeg en is RoodMicrotec een penny stock om in de portefeuille te hebben komende jaren?

Technische analyse  
Technisch handelt RoodMicrotec op dit moment rond een steunzone. De oude top van 24 januari 2017 op 0,252 bood steun aan een koersdaling op 11 augustus van datzelfde jaar. (Zie blauwe pijlen) Vervolgens maakte het aandeel een knal naar 0,39 en op 19 oktober van dit jaar zagen we een bounce vanaf precies 0,252 op dit moment wordt dit niveau opnieuw getest. Kan het vanaf hier weer definitief omhoog?

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.