aandeel-postnl

Shortkans voor het aandeel PostNL

Het aandeel PostNL bevindt zich sinds de high uit november 2016 in een neergaande trend. Deze trend werd ingezet vanaf de high €5,135. Wanneer we de weekgrafiek erbij pakken, zien we een versnelling in deze neerwaartse beweging sinds januari 2018.

aandeel-postnl-week

Als we vervolgens de daggrafiek bekijken zien we dat het aandeel PostNL zich in een neerwaarts trendkanaal bevindt sinds september.

In december 2018 gaf de MACD-indicator een positieve kruising weer. Vervolgens zagen beleggers de koers corrigeren binnen het neerwaartse trendkanaal. Op dit moment handelt de koers aan de bovenkant van dit trendkanaal. Deze neerwaartse toppenlijn geldt op dit moment als weerstand. De koers wist hier niet boven te sluiten afgelopen week.

[enormail_form form_id=2]

 

Wanneer we opnieuw een blik werpen op de MACD indicator, zien we dat de lijnen op het punt staan negatief te kruisen. Een kruising van deze lijnen zal opnieuw verkopers aan trekken. Deze verkoopdruk wordt bevestigd door de RSI indicator. Deze wist niet boven het 60 niveau uit november 2018 te sluiten.

aandeel-postnl-dag

Conclusie

Een vervolg van de neerwaartse downtrend binnen het trendkanaal lijkt het meest waarschijnlijke scenario voor het aandeel PostNL. Het afketsen van de koers op de neerwaartse toppenlijn afgelopen week biedt hiervoor het eerste signaal.  Dit verkoopsignaal wordt bevestigd door het negatief kruisen van de lijn op de MACD indicator en RSI indicator. De huidige situatie geeft shortkansen voor beleggers. Een stop loss boven de neergaande toppenlijn is in dit geval verstandig.

Waar denk jij dat PostNL naar toegaat? Geef je reactie hieronder of praat mee op ons platform.

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Op zoek naar de volgende Tesla of Apple?

Ontvang iedere week een overzicht van kansrijke small cap aandelen