aandeel Pharming

Shortkansen aandeel Pharming Group

Vorige week ging ik short op het aandeel Pharming Group. Het biotechbedrijf heeft afgelopen jaar een stijging van 150% doorgemaakt. Zie onderstaande grafiek.

aandeel pharming

Technische analyse

Op dit moment ondervindt het aandeel weerstand van de oude toppen rond 1,61. Dit niveau dient gezien te worden als een hevige weerstand. Dit leidde dan ook tot winstnemingen waardoor er drie rode candles werden neergezet.

Als we naar de RSI indicator kijken, toont dit dat er sprake is van condities waarbij het aandeel overbought is. Dit impliceert dat verkoopdruk mag worden verwacht. Het kruisen van de 70 lijn zal dit bevestigen.

Wanneer we vervolgens een blik om de MACD indicator werpen, zien we dat er sprake is van convergentie. Dit wijst eveneens op het afkoelen van de sterke uptrend waarin het aandeel Pharming zich bevindt. Het kruisen van de signaallijn met de MACD-lijn zal een koersterugval bevestigen.

Waar ook rekening mee gehouden dient te worden, is het grote aantal particuliere beleggers in het fonds. Dit fenomeen heeft naar alle waarschijnlijkheid ook fors bijgedragen aan de buitengewone stijging. Hetgeen ook kan leiden tot een averechts effect.

 

Conclusie

Het aandeel Pharming lijkt na een lange periode van koersstijging rijp voor een forse correctie. Dit leidt tot de volgende trade setup:

Short: 1,5765.

Koersdoel: 1,2395

Sluiten: Slot dagcandle boven 1,641

Risk/reward ratio: 4,76

Gratis toegang Biotechportefeuille

Pennywatch heeft naast de reguliere portefeuille op 28 januari een modelportefeuille met biotechaandelen samengesteld. Er is gestart met een cashpositie van €15.000 euro en er is op dit moment is nog maar €2996 euro geïnvesteerd.

Onze portefeuilles zijn 100% transparant. Leden hebben na aanmelding toegang tot de portefeuille, cashpositie en transacties. Daarnaast ontvangen leden alerts van aan- en verkopen.

Bij aanmelding voor de reguliere portefeuille, krijg je als bonus nu gratis toegang tot de biotechportefeuille. Klik op de button hieronder om je toegang te voltooien!

Klik hier om je aan te melden 

Wat denk jij dat het aandeel Pharming gaat doen? Laat het hieronder weten in een reactie! 

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer! 

Ontvang gratis analyses van penny stocks!

Ontvang direct en vervolgens iedere maand een gratis analyse van een penny stock met een koerspotentieel van 100% of meer!