aandeel-pharming

Shortpositie aandeel Pharming Group (Update II)

Op 11 december werd er een shortpositie op het aandeel Pharming Group ingenomen, nadat het biotechbedrijf afgelopen jaar een stijging van 150% doormaakte. Klik hier voor het artikel.

De shortpositie werd ingenomen op een koers van  €1,5765. In de eerste update werd gemeld dat de weerstandszone rond €1,60 werd bevestigd. Het aandeel leek hiermee rijp voor een correctie en we verdubbelden dan ook onze shortpositie op een hogere koers.

Analyse

Deze analyse bleek juist. De weg naar beneden werd ingezet en het koersdoel van €1,2395 werd op iets meer dan 4 cent na niet geraakt. Vervolgens herstelde de koers naar €1,4109.

Aandeel Pharming

Het aandeel Pharming Group bevindt zich in een sterke korte termijn neerwaartse trend. De RSI indicator bevestigd dit met een stand van 44,75. Als we de MACD-indicator erbij pakken, zien we dat deze noteert onder de 0-lijn. Hiermee wordt de neerwaartse trend wederom bevestigd.

Het opwaarts kruisen van de signaallijn met de MACD-lijn op 3 februari wees echter op een opwaartse correctie binnen de neerwaartse trend. Hierop corrigeerde de koers vervolgens naar €1,4109.

Uurgrafiek

Wanneer we de uurgrafiek erbij pakken, zien we dat er op dit moment consolidatie plaatsvindt binnen de neerwaartse trend. Het niveau €1,417 werd tot dusver tweemaal getest. Daarnaast zet de koers hogere bodems neer. Een slot met een candle boven de support van €1,417 zal naar alle waarschijnlijkheid leiden tot een verdere opwaartse correctie en zou een trendommekeer kunnen triggeren.

Bij een slot boven eerdergenoemde support, zal er dan ook vervroegd winst genomen worden. Het koersdoel €1,2395 blijft echter ongewijzigd.

aandeel-pharming-uur

Conclusie

Het aandeel Pharming Group bevindt zich in een korte termijn sterk neerwaartse trend.  Deze wordt bevestigd door meerdere indicatoren. Een verdere daling lijkt dan ook waarschijnlijk.

De uurgrafiek laat consolidatie zien binnen de neerwaartse trend. Een vervolg hiervan lijkt waarschijnlijk. Een slot boven €1,417 zal echter kunnen leiden tot een verdere opwaartse correctie en een mogelijke trendommekeer. In dit geval zal er dan ook vervroegd winst worden genomen.

Short: 1,582

Koersdoel: 1,2395

Sluiten: Uurslot > 1,417

R/R ratio: 4,76

Gratis toegang Biotechportefeuille

Pennywatch heeft naast de reguliere portefeuille op 28 januari een modelportefeuille met biotechaandelen samengesteld. Er is gestart met een cashpositie van €15.000 euro en er is op dit moment is nog maar €2996 euro geïnvesteerd.

Onze portefeuilles zijn 100% transparant. Leden hebben na aanmelding toegang tot de portefeuille, cashpositie en transacties. Daarnaast ontvangen leden alerts van aan- en verkopen.

Bij aanmelding voor de reguliere portefeuille, krijg je als bonus nu gratis toegang tot de biotechportefeuille. Klik op de button hieronder om je toegang te voltooien!

Wat denk jij dat het aandeel Pharming gaat doen? Laat het hieronder weten in een reactie! 

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.