aandeel-pharming

Shortpositie aandeel Pharming Group (update I)

Op 11 december werd er een shortpositie in het aandeel Pharming Group ingenomen, nadat het biotechbedrijf de hevige weerstandszone A rond 1,60 euro testte. Deze analyse is hier te lezen.

Weerstandszone

Dit niveau geldt als weerstandzone sinds januari 2018. Deze zone wordt bevestigd met een dubbele top patroon gevormd in juni 2018, zoals te zien in onderstaande grafiek.

Vervolgens zakte het aandeel terug naar een dieptepunt van 0,62 euro. Na een periode van consolidatie, bevindt het aandeel zich in een sterke uptrend, die werd ingezet in juli 2019.

aandeel pharming

Technische analyse

Tot op heden ondervindt het aandeel Pharming Group nog steeds weerstand van zone A. Deze weerstand werd sinds 11 december driemaal tevergeefs getest. Gedurende deze periode heb ik mijn shortpositie verdubbeld.

Het falen van het breken van de weerstand heeft tot gevolg dat het technische plaatje voor de bulls is verslechterd. De RSI indicator weigerde een hogere top neer te zetten. Hiermee is er sprake van negatieve divergentie, wat duidt op een waarschijnlijke koersdaling.

De MACD indicator geeft tevens een verkoopsignaal. Ook hier werd geen hogere top neergezet. Het kruisen van de MACD-lijn met de signaallijn geeft een verkoopsignaal. Dit duidt op een waarschijnlijke correctie in de lange termijn uptrend.

 

Conclusie

Het aandeel Pharming Group lijkt klaar voor een correctie. Het aandeel ondervindt weerstand rond de 1,60 zone. Daarnaast geven RSI- en MACD-indicator verkoopsignalen. De openingsprijs en take-profit zijn hieronder genoemd.

Short: 1,582

TP: 1,2395

Sluiten: Dagslot > 1,641

R:R ratio: 4,76

 

Wat denk jij dat het aandeel Pharming gaat doen? Laat het hieronder weten in een reactie! 

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Op zoek naar de volgende Tesla of Apple?

Ontvang iedere week een overzicht van kansrijke small cap aandelen