Shortpositie Pharming Group

Zojuist heb ik een shortpositie geopend op het aandeel Pharming. De koersreactie omhoog is in mijn ogen overdreven, hoewel de resultaten goed waren te noemen.

Pharming is een zeer populair aandeel onder Nederlandse particuliere beleggers en dit heeft in het verleden al vaker tot heftige koersreacties geleid.

Er lijkt onder deze groep op dit moment sprake te zijn van een zogeheten FOMO (Fear of missing out) effect. Particuliere beleggers die eerder in paniek verkochten, zijn bang een nieuwe rit omhoog te missen en stappen blind weer in.

Technisch handelt het aandeel echter richting een zeer sterke weerstandszone. De grafiek is wat mij betreft dan ook zeer interessant om een shortpositie in te nemen. Het aandeel lijkt klaar voor een stevige correctie:

 •  Pharming nadert de sterke weerstand op 1,0296
 • Deze weerstand werd tot nu toe drie keer getest (pijlen)
 • De RSI-geeft een duidelijk “Overbought” signaal
 • Een tweede weerstand vinden we op 1,0668short-pharmingIk heb mijn shortpositie geopend op een koers van 1,0126.Mijn verwachting is dat deze week een nieuwe top gezet zal worden gezet rond het niveau 1,0296. Mijn target is 0,8344, waarbij de gap gevuld wordt van na de resultaten.Mijn stop leg ik met het bovengenoemde  FOMO-effect in het achterhoofd op een hoger niveau, namelijk 1,072. Boven de tweede weerstand uit september 2018. Hiermee verlaag ik mijn risico, maar ook mijn potentieel rendement fors.

   

  Bovenstaande opsomming geeft mij een kansrijke trade met een risk/reward van 1:3. Dit betekent dat ik voor elke euro die ik inleg drie euro verdien bij het bereiken van mijn target.
   
  Wat denk jij wat de koers van Pharming Group gaat doen? Reageer hieronder of praat erover met andere beleggers in de chat.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.