aandeel-postnl

TA: PostNL stampt bodem aan

PostNL kwam vorige week met beter dan verwachte cijfers. De groeiende pakketpost stuwt de omzetgroei. De resultaten werden dan ook positief ontvangen door beleggers.

Technische analyse

Op de weekgrafiek testte PostNL eind juni succesvol de low uit 2013 op 1,45. Dit was een belangrijk niveau. Een slot hieronder zou namelijk betekenen dat technisch de bodem eronder weg is.

De koers van het aandeel wist echter boven dit niveau te sluiten. Hiermee is er een dubbele bodem gevormd. Dit versterkt de kans dat er een definitieve bodem is gezet voor het aandeel.

Deze gedachte wordt versterkt door positieve divergentie op de MACD-indicator. Daarnaast is er sprake van positieve crossover op deze indicator.

De MACD-indicator noteert echter nog wel onder de 0-lijn. Dit betekent dat er op dit moment slechts sprake is van een correctie in een downtrend.

aandeel-postnl-weekDaggrafiek

Op de daggrafiek ziet het beeld er positief uit voor het aandeel PostNL. De koers laat opeenvolgend hogere toppen en bodems zien wat een uptrend aangeeft. De MACD-indicator en de RSI-indicator geven eenzelfde beeld.

De MACD-indicator kruiste deze week tevens de 0-lijn naar boven, wat betekent dat PostNL zich in een uptrend bevindt. De RSI-indicator handelt boven het niveau 50 wat eveneens een bullish signaal is.

PostNL ondervind door de voorheen stevige koersdaling weinig weerstand op zijn weg. De eerst volgende weerstanden zijn 1,89 en het dalende 200 daags voortschrijdend gemiddelde (groen)

aandeel-postnl

Conclusie

PostNL lijkt een bodem te hebben gezet. Vanaf hier kan (na een fase van consolidatie) een nieuwe opgaande trend worden ingezet.

Wat denk jij dat het aandeel PostNL gaat doen de komende tijd? Laat het hieronder weten in een reactie

Wat vond je van dit artikel?

   
0 / 5

Your page rank:

Deel dit artikel

Op zoek naar de volgende Tesla of Apple?

Ontvang iedere week een overzicht van kansrijke small cap aandelen