Aandeel Pharming Group

Wie is RTW Investments, de nieuwe aandeelhouder van Pharming Group?

De laatste keer dat we over Pharming Group berichtten was na de kwartaalcijfers op 11 mei. Het aandeel daalde na publicatie van de cijfers kortstondig met 15% waarop we veel vragen kregen van leden. Nog dezelfde dag meldden we dat de daling in onze ogen onterecht was. Dit bleek een juiste analyse, de weken erop volgde een snel herstel van de beurskoers.

We werden hierbij overigens een handje geholpen door een Amerikaanse investeerder die op 9 mei al een eerste belang van 3,63% had gemeld. Na publicatie van de cijfers kwam het nieuws naar buiten dat RTW Investments op 10 mei een tweede melding had gedaan van 5,05%. Het is hiermee direct de grootste aandeelhouder van Pharming Group geworden.

RTW Investments, wat is dit eigenlijk voor partij?

RTW Investments betreft een investeringsfonds die je als aandeelhouder graag aan boord wil zien. Het betreft een collectief van van artsen, academici, advocaten en doorgewinterde investeerders dat doorgaans enkel investeert voor de lange termijn. Het is hiermee geen hedgefonds die even snel een ritje wil maken, ze zijn zeer selectief en investeren door de gehele levenscyclus heen. RTW Investments heeft opgeteld 5,4 miljard onder beheer en de portefeuille bestaat uit 42 bedrijven.

Gaat RTW Investments nog verder uitbreiden?

Hoe groot het belang van RTW Investments inmiddels is weten we niet. Het bedrijf heeft immers pas weer een meldingsplicht bij het doorbreken van de 10% grens. Mochten ze wel willen uitbreiden dan zal het in ieder geval niet aan de liquiditeiten liggen. Het bedrijf maakte onlangs namelijk een gigantische klapper met de overname van Prometheus Biosciences door Merck.

De overname van het bedrijf werd vorige week afgerond voor een bedrag van 11 miljard. RTW zat er goed bij met een belang van 6,84%. Na het afronden van de overname is er plots een dikke 650 miljoen dollar cash beschikbaar. Dit geld zal op termijn opnieuw gealloceerd moeten worden. Of een deel hiervan ook richting Pharming Group zal vloeien weten we niet. Toch lijkt dit niet ondenkbaar gezien de relatief kleine positie.

RTW Investments ziet brood in Pharming Group

Wat we wel weten is dat RTW Investments brood ziet in Pharming Group. De investering werd overigens gedaan vanuit drie takken: RTW Master Fund, RTW Innovation Fund en het beursgenoteerde RTW Biotech Oppurtunities Fund die allen onder RTW Investments hangen. Naast de onderwaardering in het aandeel, voedt het toetreden van RTW Investments de speculatie dat ze mogelijk meer upside zien in Pharming Group. Ze begrijpen de materie als geen ander en wellicht zien ze kansen in bijvoorbeeld nieuwe indicaties voor Leniolisib. Nieuws hieromtrent eventuele nieuwe indicaties zal op korte termijn naar buiten moeten komen.

Het komende half jaar zal sowieso in het teken staan van nieuwsberichten. Naast de gebruikelijke publicatie van de cijfers, wordt nog dit jaar goedkeuring van Leniolisib voor Europa en het V.K. verwacht. Hierna zou Japan moeten volgen. Zoals eerder aangegeven kan er altijd iets misgaan, maar met reeds de goedkeuring vanuit de FDA op zak verloopt dit normaliter met weinig problemen. Voor Europa liggen de kansen in ieder geval ruim boven de 90%. Een percentage voor het V.K. en Japan hebben we niet, maar we schatten in dat we voor deze markten met een vergelijkbaar getal kunnen rekenen.

We herhalen opnieuw ons koersdoel van 2,25 euro met de beoordeling KOPEN en een horizon van ~3 jaar. Voor onze voorbeeldportefeuille die onderdeel is van het Premium lidmaatschap hebben we een positie op een gemiddelde koers van ~1,0705, waardoor we momenteel tegen een kleine koerswinst aankijken. Het is de tweede maal dat we in Pharming Group investeren. Een eerdere investering resulteerde in een winst van 33,17%.

Grafiek Pharming Group

Aandeleninformatie

Naam: Pharming Group
Ticker: PHARM
ISIN: NL0010391025
Beurs: Euronext Amsterdam

Disclaimer

Disclaimer: Auteur Jelmer Bekius heeft een positie in het aandeel 

De informatie die wij verstrekken, mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies of een vervanging daarvan. Het is expliciet niet bedoeld als aanbeveling om bepaalde effecten of effectenproducten te kopen of te verkopen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wij verstrekken. Alle informatie en analyses die wij verstrekken zijn geheel vrijblijvend.

U bent volledig verantwoordelijk voor de consequenties van het toepassen van de informatie die wij u verstrekken, op welke wijze dan ook. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen of schade die kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie.

U bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen. Als een lezer besluit om zelf opdracht te geven tot het kopen of verkopen van effecten of effectenproducten, doet hij of zij dat volledig op eigen initiatief, verantwoordelijkheid en risico.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Het aangaan van beleggingsposities kan leiden tot koersverliezen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.