aandeel coinshares

CoinShares International presteert solide ondanks cryptowinter en faillissement FTX

Ondanks de cryptowinter hebben we voortdurende technologische vooruitgang in de sector gezien, zoals het ‘Merge’-project van Ethereum en projecten die de on-chain omgeving verbinden met real-world assets. Digitale activa zijn te groot geworden om te negeren, hoewel de huidige adoptiegraad per beleggersgroep verschilt. De invoering op korte termijn kan echter worden belemmerd door de lage marktliquiditeit en de gaten in de infrastructuur die zijn ontstaan door de ondergang van sommige dienstverleners, zoals de Silvergate Bank.

Al met al blijft de sector van digitale activa zich ontwikkelen en groeien, ondanks de uitdagingen die zich voordoen. Het is belangrijk om de risico’s te begrijpen die gepaard gaan met beleggen in deze sector en om een langetermijnvisie te hebben bij het nemen van beleggingsbeslissingen. Ondanks de hoge risico’s blijven we de bedrijven in de cryptosector dan ook volgen.

Aandeel CoinShares

CoinShares is een cryptobedrijf dat zich richt op het aanbieden van investeringsproducten en -diensten in digitale activa, zoals cryptocurrencies. Het bedrijf werd opgericht in 2014 en heeft zijn hoofdkantoor in Zwitserland. Het heeft de hoofdnotering op de beurs van Stockholm, Zweden dus.

Het doel van CoinShares is om beleggers te voorzien van een gemakkelijke en veilige manier om te investeren in digitale activa. Het bedrijf biedt een breed scala aan beleggingsproducten aan, waaronder Exchange Traded Products (ETP’s), actief beheerde beleggingsfondsen en individuele beleggingsaccounts. CoinShares heeft ook een handelsdesk die toegang biedt tot liquide digitale activa.

CoinShares heeft een sterke focus op duurzaamheid en heeft in 2021 de eerste Bitcoin ETP gelanceerd die is gekoppeld aan hernieuwbare energiebronnen. Het bedrijf heeft ook een actieve rol gespeeld in het bevorderen van regelgeving en het bieden van educatieve middelen aan het brede publiek over digitale activa.

Het team van CoinShares bestaat uit experts op het gebied van financiën, technologie en beleggen. Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd in de industrie en wordt vaak gezien als een van de toonaangevende spelers op het gebied van investeringen in digitale activa.

In de loop der jaren heeft CoinShares verschillende prijzen en erkenningen ontvangen, waaronder de “Beste Crypto Asset Manager” bij de European Hedge Fund Performance Awards in 2019. Het bedrijf blijft groeien en heeft momenteel kantoren in verschillende landen, waaronder Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Winstgevend 3e kwartaal, maar flinke dreun van 26 miljoen na val FTX

CoinShares heeft aangekondigd dat ondanks de uitdagingen in het laatste kwartaal, de onderneming financieel robuust is gebleven en trots is op het behalen van de promotie naar de hoofdmarkt van Nasdaq Stockholm. Na het terugkeren naar winstgevendheid in het derde kwartaal, heeft CoinShares een flinke dreun gekregen door de ineenstorting van FTX in het vierde kwartaal, waarbij £26 miljoen van hun activa achterbleef bij de opnames van FTX.

In Q4 2022 behaalde de onderneming een omzet van £14,5 miljoen, wat een daling betekent ten opzichte van dezelfde periode in 2021, toen het bedrijf £41,9 miljoen verdiende. De aangepaste EBITDA over Q4 was negatief £23,5 miljoen, vergeleken met positief £32,1 miljoen in Q4 2021. Het totaalresultaat over Q4 2022 was negatief £37,0 miljoen, een aanzienlijke daling ten opzichte van de inkomsten van £28,6 miljoen in Q4 2021.

Over het gehele jaar 2022 realiseerde de onderneming een omzet van £72,6 miljoen, wat ook een daling betekent ten opzichte van het voorgaande jaar (FY 2021: £151,8 miljoen). Het aangepaste EBITDA over het gehele jaar 2022 was £6,5 miljoen negatief, in tegenstelling tot de positieve £121,1 miljoen in FY 2021. Het totaalresultaat over het gehele jaar 2022 was £3,0 miljoen, een aanzienlijke daling ten opzichte van het totaalresultaat van £113,4 miljoen in FY 2021.

Hoewel de financiële gezondheid van de Groep solide bleef, heeft de volledige betaling van deze bedragen invloed gehad op hun financiële prestaties in het vierde kwartaal en in 2022 als geheel. In 2023 zal CoinShares zich blijven richten op uitbreiding van hun digitale vermogensbeheeractiviteiten en het streven om een wereldwijde speler te worden. Ze richten zich opnieuw op hun kerncompetenties, namelijk digitaal vermogensbeheer en institutioneel, in anticipatie op de komst van grote institutionele spelers in 2024 na verdere verduidelijking van de regelgeving.

Koersdoel en beoordeling

We hebben momenteel geen beoordeling en koersdoel voor dit aandeel. Actuele kooptips kunnen worden bekeken met een premium lidmaatschap

Grafiek Coinshares International

Aandeleninformatie

Bedrijf: CoinShares International
Ticker: CS
ISIN: JE00BLD8Y945
Beurs: NASDAQ OMX

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.