aandeel roodmicrotec

RoodMicrotec: Beste cijfers in 20+ jaar, keert het tij definitief?

RoodMicrotec is een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie en levering van ASIC’s, inclusief testen en analyses. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in Nördlingen en Stuttgart, Duitsland en heeft het hoofdkantoor in Zwolle, Nederland. Beleggers lieten het aandeel de afgelopen jaren vooral links liggen. Dit was overigens volledig terecht. De prestaties van het bedrijf bleven al tijden uit.

Het lijkt er echter steeds meer op dat het bedrijf onder leiding van CEO Martin Sallenhag een kentering heeft ingezet. In 2021 werden de omzet- en winstverwachtingen overtroffen en die lijn zette zich in 2022 door. Het bedrijf presenteerde de beste cijfers in meer dan 20 jaar.

Wat ons betreft een goede reden om deze typische penny stock opnieuw te gaan volgen.

ASIC’s, wat zijn het eigenlijk?

ASIC staat voor “Application-Specific Integrated Circuit” en is een soort computerchip die specifiek is ontworpen voor een bepaalde toepassing. Het is anders dan een algemene processor, zoals die in een computer, omdat het is ontworpen om slechts één taak uit te voeren.

Een ASIC kan bijvoorbeeld worden gebruikt in een specifieke soort camera, in een apparaat voor het decoderen van tv-signalen of in een medisch apparaat voor het meten van vitale functies. Omdat ASIC’s alleen worden gebruikt voor specifieke taken, zijn ze vaak efficiënter en goedkoper dan het gebruik van algemene processors.

ASIC’s worden ontworpen en vervaardigd door gespecialiseerde bedrijven die expertise hebben in het ontwerpen van deze chips. Ze worden vaak gebruikt in verschillende soorten elektronica en zijn essentieel voor de werking van veel moderne apparaten.

Hogere omzet en winst

RoodMicrotec heeft in 2022 zowel een hogere omzet als winst gerealiseerd dan verwacht. De inkomsten stegen gestaag gedurende het hele jaar, waardoor het volledige jaar het beste was in meer dan 20 jaar. De afdeling Test Operations bleef uitstekende resultaten boeken. De inkomsten stegen met 26% naar 10 miljoen (PY: 7,9 miljoen) en de eenheid Supply Chain Management groeide dankzij langetermijnprojecten naar 3,5 miljoen (PY:3,4 miljoen). Ondanks geopolitieke uitdagingen, zoals het uitstellen van nieuwe projecten door klanten, heeft RoodMicrotec nieuwe klantprojecten opgevoerd naar productie en de capaciteit en mogelijkheden verhoogd met nieuwe machines.

Verder heeft RoodMicrotec een schikking getroffen met Robus over eeuwigdurende obligaties. Het bedrijf was in een conflict verzeilt geraakt, waarbij Robus 2,6 miljoen vorderde plus 11,7% rente. Inmiddels is overeengekomen dat er in 4 tranches 2,19 miljoen wordt overgemaakt. Dankzij de afgelopen goede jaren heeft RoodMicrotec weer wat vlees op de botten, waardoor het dit uit eigen middelen kan voldoen.

Het tijd zou wel eens definitief gekeerd kunnen zijn, de vooruitzichten blijven namelijk goed. Het bedrijf mikt voor 2023 op een omzetgroei in 17-17,5 miljoen euro range.

Beoordeling en koersdoel

We hebben momenteel geen beoordeling en koersdoel voor dit aandeel.

Grafiek RoodMicrotec

Aandeleninformatie

Bedrijf: RoodMicrotec
Ticker: ROOD
ISIN: NL0000440477 
Beurs: Euronext Amsterdam  

Disclaimer

De informatie die wij verstrekken, mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies of een vervanging daarvan. Het is expliciet niet bedoeld als aanbeveling om bepaalde effecten of effectenproducten te kopen of te verkopen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wij verstrekken. Alle informatie en analyses die wij verstrekken zijn geheel vrijblijvend.

U bent volledig verantwoordelijk voor de consequenties van het toepassen van de informatie die wij u verstrekken, op welke wijze dan ook. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen of schade die kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie.

U bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen. Als een lezer besluit om zelf opdracht te geven tot het kopen of verkopen van effecten of effectenproducten, doet hij of zij dat volledig op eigen initiatief, verantwoordelijkheid en risico.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Het aangaan van beleggingsposities kan leiden tot koersverliezen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.