Aandeel Synbiotic AG

Synbiotic: Nieuwe financiering na bijgewerkt plan legalisering cannabis in Duitsland

Synbiotic is een jong en ambitieus biotech- en gezondheidsbedrijf met een duidelijke focus op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen en producten tegen wijdverspreide ziekten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de helende kracht van cannabinoïden. Met zijn producten wil Synbiotic de problemen van de moderne wereld oplossen, zoals chronische pijn, stress en slaapproblemen die miljoenen mensen over de hele wereld negatief beïnvloeden. In deze dynamische markt volgt Synbiotic een veelbelovende buy-and-build strategie, zichtbaar in een golf van overnames in de afgelopen achttien maanden die uiteindelijk moet uitmonden in een goed gediversifieerde speler in de Europese cannabissector.

Platformstrategie

In een notendop is Synbiotic bezig een platform op te zetten dat de hele waardeketen rond cannabinoïden en aanvullende gebieden zoals O&O, productie en distributie via farmaceutische en direct-to-consumer (D2C) merken omvat. Op die manier wil het bedrijf het huidige productassortiment uitbreiden tot op cannabinoïden gebaseerde oplossingen voor de lucratieve farmaceutische markt. Verder onderzoekt Synbiotic veelbelovende alternatieven, gebruikmakend van hop, cacao of andere plantaardige alternatieven, waarbij het eerste CBD-vervangingsmiddel uit alternatieve bronnen al is gecreëerd onder het eigen merk CBPlus®. Dit maakt Synbiotic volgens ons tot een pionier en dus innovatieleider in de op cannabinoïden gebaseerde biotech.

Track record fusies en overnames

Het eerste bedrijf dat werd overgenomen – “Solidmind” – werd in 2015 opgericht door Lars Müller, een serie-ondernemer met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van cannabinoïden. Als gevolg van deze integratie (geconsolideerd sinds H2 2020) werd hij ook benoemd tot CEO van Synbiotic. Het portefeuillebedrijf behaalde in 2021 een omzet van ongeveer EUR 15m. In de afgelopen jaren heeft het management nog meer bedrijven overgenomen en samenwerkingsverbanden met andere spelers opgestart.

Plaatsing van kapitaalverhoging en converteerbare obligatie

Synbiotic meldde vrijdag na beurstijd geactualiseerde plannen voor bedrijfsfinanciering. In twee stappen zal het bedrijf

1) tot 158.479 aandelen uitgeven in een kapitaalverhoging en

2) een converteerbare obligatie van maximaal EUR 1,5 miljoen uitgeven.

Beide transacties zullen als onderhandse plaatsingen worden uitgevoerd. De nieuwe aandelen zullen worden uitgegeven tegen een prijs van EUR 6,31, waardoor het bedrijf EUR 1,0 miljoen kan ophalen uit de kapitaalverhoging en nog eens EUR 1,5 miljoen uit de converteerbare obligatie. Synbiotic beschikt over een breed investeerdersnetwerk en een financieel sterke aandeelhoudersbasis om het management te ondersteunen bij de uitvoering van zijn strategie. Wij verwachten dat de nieuwe middelen ook zullen worden gebruikt voor productinnovaties op het gebied van medische cannabis, die in de toekomst steeds meer aan zelfbetalende patiënten zal worden aangeboden.

Een korte samenvatting over de legalisering van cannabis voor recreatief gebruik

Onlangs publiceerden de Duitse minister van Volksgezondheid Lauterbach en minister van Landbouw Özdemir een bijgewerkt plan voor de legalisering van cannabis. Na de mislukte algemene legalisering van cannabis in Duitsland zal er minder ruimte zijn voor commerciële bedrijfsmodellen. Nu wordt alleen de particuliere teelt van maximaal drie planten en de teelt en distributie van cannabis in zogenaamde Cannabis Social Clubs met maximaal 500 leden verwacht. Het volgende belangrijke gegeven is het wetsontwerp voor de oprichting van sociale cannabisclubs, dat naar verwachting na het politieke zomerreces komt. Dit onderwerp zal dus pas in 2024 relevant zijn. Volgens het wetsontwerp zal het moeten worden opgenomen in het Duitse recht, waarvan het tijdstip niet te voorspellen is.

Conclusie

De legalisering van cannabis voor recreatief gebruik zal in de nabije toekomst geen grote economische rol spelen voor de hele cannabisindustrie. Privéteelt en cannabisclubs zullen echter leiden tot nieuwe bedrijfsmodellen, zoals de handel in zaden en apparatuur voor zelfteelt. Naast deze activiteiten verwachten wij dat Synbiotic zich zal richten op bestaande onderwerpen zoals medische cannabis en de wellness & food activiteiten. Daarnaast zal er hierdoor meer focus zijn om de winstgevendheid van de bestaande gebieden verder te vergroten. Zo onderstreept het management zijn uitgesproken doelstelling om het voor 2023 geplande break-evenpunt te bereiken. Wij bevestigen ons op DCF gebaseerde koersdoel van EUR 17,00 en de aanbeveling KOPEN.

Grafiek Synbiotic AG

Aandeleninformatie

Bedrijf: Synbiotic AG 
Ticker: L3DA
ISIN: DE000A3E5A59
Beurs: Xetra 

Over de auteur

Deze analyse wordt je aangeboden door AlsterResearch. AlsterResearch is een Duits bedrijf en doet professioneel aandelenonderzoek naar (vooral) Duitse aandelen voor institutionele beleggers conform MIFID II richtlijnen. Je kunt je inschrijven op de ResearchHub door hier te klikken.

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.