Aandeel Invision

Invision: Een snelgroeiend technologiebedrijf dat planningsoftware verkoopt

Het plannen van werknemers is vaak een jongleertruc tussen de behoefte van een werkgever om het juiste aantal en type werknemers op de vloer te hebben en de behoeften en beschikbaarheid van de werknemers. Planning software, zoals InVision’s workforce management software ‘injixo’, geeft zowel werkgevers als werknemers inzicht en zorgt voor eenvoudigere en efficiëntere planning processen voor beide.

Groeistrategie 2025

Begin 2021 kondigde InVision haar groeistrategie aan, die streeft naar een omzet van meer dan 50 miljoen euro en een EBIT-marge van 25%. De doelstellingen gaan gepaard met een aanzienlijke uitbreiding van het eigen personeelsbestand. Tot 2025 moeten 350 medewerkers worden aangenomen, voornamelijk op het gebied van verkoop, service en marketing. Dit zou het totale aantal werknemers op ca. 500 brengen.

Software-as-a-Service zorgt voor beschermde en terugkerende inkomsten

InVision begon in 1995 met een geavanceerde on-premise oplossing die klanten hielp hun efficiëntie en productiviteit te verhogen. InVision was in 2011 een van de eersten die een SaaS-oplossing in de cloud aanbood. Vandaag de dag profiteert het bedrijf van de transformatie en de migratie van bestaande klanten naar de cloud. Volgens Gartner zal tegen 2023 meer dan 95 procent van de nieuwe deals voor workforce management in de cloud plaatsvinden. InVision is dus voorbereid om van deze trend te profiteren. Met een toenemend aandeel van terugkerende inkomsten zal het bedrijf de zichtbaarheid en voorspelbaarheid van zijn activiteiten vergroten. Na het overgangsjaar 22E begint de oogsttijd.

Solide einde van het jaar

InVision AG presenteerde in februari haar voorlopige cijfers voor het afgelopen boekjaar, die deels beter waren dan verwacht. De inkomsten stegen met 5,4% tot EUR 14,5m (21: EUR 13,7m), aan de bovenkant van de guidance range van EUR 14 -14,5m en precies in lijn met onze ramingen van EUR 14,5m. De EBIT bleef negatief in lijn met de strategie en lag met EUR -3,1 miljoen (21: EUR -0,8 miljoen) boven de verwachtingen. InVision had oorspronkelijk een bandbreedte van EUR -3,5m tot EUR -4,0m verwacht en onze ramingen kwamen uit op EUR -3,9m. Bemoedigend is dat de operationele kasstroom met -2,5 miljoen euro gematigder was en dat de liquiditeit van het bedrijf met 6,5 miljoen euro aan het eind van het jaar solide was.

Transformatie naar de cloud

InVision volgt een transformatiestrategie waarbij nieuwe en bestaande klanten naar de cloud worden gemigreerd en de bestaande on-premise activiteiten geleidelijk worden vervangen. Het bedrijf richt zich op een SaaS-bedrijfsmodel met aantrekkelijke terugkerende inkomsten. Om deze strategie uit te voeren, is de personeelsbehoefte vastgesteld en wordt deze momenteel ingevuld. In 2022 zal de groei van het personeelsbestand en de voortdurende ontwikkeling daarvan de belangrijkste drijvende kracht zijn achter de stijging van de kostenbasis. Dit zal op zijn beurt leiden tot een toename van de verliezen, maar in mindere mate dan verwacht. De achtergrond hiervan is waarschijnlijk een bewust tragere groei van het personeelsbestand, aangezien het tekort aan geschoold personeel vooral in de IT-sector groot is en het aantrekken van goede talenten dienovereenkomstig moeilijk is. Desondanks komt de gerapporteerde ontwikkeling volledig overeen met de verwachtingen van InVision.

Conclusie

InVision heeft FY2022 afgesloten met een solide omzetgroei en een EBIT die ruim boven de verwachtingen ligt. Met de bestaande kaspositie is het bedrijf volgens ons goed gefinancierd om zijn EBIT en cash break-even te bereiken. De verdere ontwikkeling van de belangrijke personeelsbeheersoftware injixo moet ook worden aangekondigd bij de presentatie van het jaarverslag (op 30 maart). In het algemeen verwachten wij nu een tragere transformatie dan oorspronkelijk verwacht en passen wij onze modelveronderstellingen voor de middellange en lange termijn aan, hoewel de overkoepelende investeringscase voor InVision intact blijft. Daarom bevestigen wij onze KOOP-aanbeveling met een nieuw koersdoel van EUR 26,00.

Grafiek Invision

Aandeleninformatie

Bedrijf: Invision AG 
Ticker: IVX
ISIN: DE0005859698
Beurs: Xetra 

Over de auteur

Deze analyse wordt je aangeboden door AlsterResearch. AlsterResearch is een Duits bedrijf en doet professioneel aandelenonderzoek naar (vooral) Duitse aandelen voor institutionele beleggers conform MIFID II richtlijnen. Je kunt je inschrijven op de ResearchHub door hier te klikken.

Profiteer snel van de volgende crypto bull run:  

Ontvang 10 euro gratis 

Handel in crypto tegen de laagste tarieven en ontvang de hoogste staking rewards!  

Bitmymoney

Ontvang 5 euro gratis Bitcoin

Bouw vermogen op door te investeren in Bitcoin, Goud, Ethereum en Litecoin

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Direct toegang tot 1,5 miljoen effecten!

Profiteer van een zeer ruim aanbod in aandelen, opties, ETF’s en meer.


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.