Aandeel Pharming Group

Pharming Group: Ondanks stijging nog steeds hardnekkig ondergewaardeerd

Pharming Group kwam vanochtend met een gunstige update. Het stelde de omzetverwachtingen over 2023 naar boven toe bij. In totaal zal de omzet over 2023 waarschijnlijk rond de 245 miljoen dollar uitkomen. Dit is deels te danken aan de lancering van Joenja – Leniolisib in de V.S. -, maar kan voornamelijk op het conto van Ruconest worden geschreven.

Twijfels Ruconest onterecht

De omzet van Ruconest lijkt met 227 miljoen zo’n 10% hoger uit te komen dan verwacht. Eerder werd nog een lage eencijferige groei verwacht, hetgeen dit een positieve verrassing maakt.

Omzetontwikkeling Pharming Grouip

De stijging is opmerkelijk, omdat er begin vorig jaar juist twijfels waren omtrent Ruconest. Een verstoring in de terugbetaling aan patiënten met een zorgverzekering via de overheid was hier debet aan. Dit tijdelijke probleem bezorgde beleggers vervolgens ook twijfels omtrent de duurzaamheid van de omzet vanuit dit product.

Eerder gaven we al aan dat we geen enkele reden tot zorgen te zien omtrent Ruconest. Contrair aan de markt noemden we de daling een mooie koopkans. Op korte termijn bleek inderdaad dat de verkopen van Ruconest herstelden, maar ook op langere termijn lijkt er nog steeds muziek in Ruconest te zitten. Patiënten met angio-oedeem gebruiken soms een concurrerend middel, maar hebben het steeds vaker preventief op voorraad om een acute aanval te tackelen.

Dat de resultaten uiteindelijk 10% hoger zouden uitkomen, hadden we uiteraard niet verwacht. Dit is een extra meevaller. De cijfers onderstrepen wél onze eerdere gedachten omtrent Ruconest. Afgelopen jaar nam het aantal nieuwe patiënten die het medicijn gebruiken met 25% toe. Het aantal artsen dat Ruconest voorschrijft steeg met 13%.

Grafiek Pharming Group

Update omtrent Joenja

De rest van de omzet (18 miljoen dollar) is afkomstig vanuit de eerste verkopen van Joenja (Leniolisib). In april werd hieruit de eerste omzet geboekt en dit zal ieder kwartaal steeds verder gaan oplopen. Pharming is het enige bedrijf dat via dit medicijn een behandeling tegen de zeldzame aandoening APDS biedt. Hierdoor is er sprake van terugkerende omzet. In de V.S. staan er nu in totaal 92 patiënten ingeschreven, waarvan 81 betaalde therapie volgen.

Het totaal aantal patiënten zal wereldwijd uiteindelijk moeten aangroeien tot zo’n 840, maar hier is zoals bekend nog wel een horde voor te nemen. Leniolisib is nog niet goedgekeurd in andere belangrijke markten zoals Europa. Op korte termijn – nog dit kwartaal – wordt goedkeuring voor Europa verwacht. De markt lijkt hier nog steeds twijfels over te hebben. Dit komt mede doordat het noodzakelijke advies van de CHMP onlangs een kwartaal werd uitgesteld. Normaliter zou dit gewoon doorgang moeten vinden. Op basis van historische data schatten we de kans hierop rond de 90%. Wellicht zelfs nog iets hoger, aangezien het een indicatie voor zeldzame ziektes betreft.

Hardnekkige onderwaardering ondanks extra upside

Indien de goedkeuring op korte termijn inderdaad een feit is, dan kan het haast niet anders dan dat het aandeel omhoog gaat. Ondanks de koersstijging van vandaag zien we het bedrijf nog steeds als zwaar ondergewaardeerd. De onderwaardering is echter hardnekkig en het lijkt erop dat de markt wacht tot het positieve advies van de CMHP. Hierna zal de goedkeuring van Leniolisib slechts nog een formaliteit zijn.

Extra upside zit ‘m in het feit dat Leniolisib mogelijk ook kan worden gebruikt voor andere varianten die mogelijk in de toekomst als APDS kunnen worden gekwalificeerd. Enkel op basis van de huidige kwalificatie kan de totale omzet van Pharming binnen enkele jaren verdubbelen. Hiervoor is wel goedkeuring nodig van Leniolisib in de overige markten. Indien blijkt dat Leniolisib (Joenja) breder ingezet kan worden (resultaten Q4), dan kan er zelfs sprake zijn van een additionele omzet van 400-800 miljoen.

Pijplijn Pharming Group
Pijplijn Pharming Group

Interessante risico-rendementsverhouding

Stel het gaat alsnog mis voor Europa, dan lijkt het risico aan de onderkant op langere termijn alsnog zeer beperkt. Vanzelfsprekend zal de koers op korte termijn dan een dreun krijgen. Helemaal in de wetenschap dat het aandeel particuliere beleggers erg hoog is. Indien we echter verder kijken dan onze neus lang is, dan zou deze ook in dit onwaarschijnlijke scenario op termijn weer moeten herstellen.

Eerder stelden we al dat momenteel enkel de waarde van Ruconest gereflecteerd wordt in de koers. Wanneer we Leniolisib voor het gemak even wegdenken en de business zal worden gestroomlijnd, dan is een EBITDA van 80 miljoen op 227 miljoen omzet met gemak haalbaar. Dit geeft een enterprise value / EBITDA van 8,4. Zelfs zonder Leniolisib lijkt er dan alsnog sprake van een goede prijs op de huidige koers.

We kunnen dan ook niet anders dan onze koopwaardige beoordeling herhalen. Het koersdoel is 2,25 euro.

Aandeleninformatie

Naam: Pharming Group
Market Cap: 703 miljoen
Enterprise Value: 672 miljoen
Ticker: PHARM
ISIN: NL0010391025
Beurs: Euronext Amsterdam

Disclaimer

Auteur: Jelmer Bekius heeft een positie 

 De informatie die wij verstrekken, mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies of een vervanging daarvan. Het is expliciet niet bedoeld als aanbeveling om bepaalde effecten of effectenproducten te kopen of te verkopen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wij verstrekken. Alle informatie en analyses die wij verstrekken zijn geheel vrijblijvend.

U bent volledig verantwoordelijk voor de consequenties van het toepassen van de informatie die wij u verstrekken, op welke wijze dan ook. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen of schade die kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie.

U bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen. Als een lezer besluit om zelf opdracht te geven tot het kopen of verkopen van effecten of effectenproducten, doet hij of zij dat volledig op eigen initiatief, verantwoordelijkheid en risico.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Het aangaan van beleggingsposities kan leiden tot koersverliezen

 

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.