Aandeel Photon Energy

Photon Energy: Blootstelling aan een technologie die 2000x krachtiger is dan zonnepanelen

Photon Energy Group werd opgericht in 2008 en is nu een gevestigde speler op de zonne-energiemarkt. Het bedrijf bestrijkt het hele downstream zonne-ecosysteem, waaronder projectontwikkeling, het ontwerp, de bouw, de exploitatie en het onderhoud van zonnecentrales, de handel in componenten en de productie en verkoop van zonne-energie in meer dan 80 eigen energiecentrales. De Photon Energy Group heeft ook toegang tot veelbelovende zonne-IP via een belang in RayGen. Tot slot heeft de Photon Energy Group voet aan de grond in de sterk groeiende markt voor waterzuivering.

Early mover met unieke focus

Photon Energy Group is een early mover in de zonne-energiemarkt met een unieke focus op de Centraal- en Oost-Europese en Australische markten. De daaruit voortvloeiende knowhow en netwerken bieden toegang tot projecten in de sweet spot van duurzame energie. Photon Energy Group combineert sterke ESG-certificaten met transparante rapportage, open communicatie met de kapitaalmarkt en een betrouwbaar management, waardoor het ondanks zijn nog kleine omvang zeer geschikt is om in te beleggen.

Grote RayGen proeffabriek officieel geopend

Vorige week donderdag werd een commerciële proeffabriek die gebruik maakt van RayGen-technologie in Carwarp, Australië, officieel geopend door de Australische Assistant Minister for Climate and Energy, Jenny McAllister. De installatie heeft 4 MW aan zonne-energie en 2,8 MW aan thermische opslag die ongeveer 17 uur (50MWh) kan draaien. De centrale levert al elektriciteit aan het elektriciteitsnet. Een kleinere proeffabriek draait sinds 2015 in Newbridge, Victoria.

Photon Energy is aandeelhouder

Photon Energy heeft een belang van 7,6% in RayGen Resources Pty. Ltd, de eigenaar van de RayGen-technologie. Photon Energy heeft samen met prestigieuze mede-investeerders geïnvesteerd, waaronder SBL (voorheen Schlumberger), Chevron, AGL Energy, Equinor Ventures en de Australian Renewable Energy Agency.

Unieke technologie met opslag

De RayGen-technologie is een unieke combinatie van fotovoltaïsche en thermische zonne-energie. Volgspiegels richten zonlicht op een centrale ontvanger van fotovoltaïsche panelen die 2000 keer krachtiger en bijna twee keer zo efficiënt zijn als conventionele zonnepanelen. Een derde van het zonlicht dat op de panelen valt, wordt omgezet in elektriciteit en twee derde in warmte in de vorm van warm water. De warmte wordt opgeslagen in een geïsoleerde watertank van 15 tot 20 meter diep. Een tweede watertank wordt gekoeld met de opgewekte elektriciteit als het niet rendabel is om deze aan het elektriciteitsnet te leveren, of het kan elektriciteit van het elektriciteitsnet gebruiken in tijden van lage of negatieve prijzen. In tijden van grote vraag kan elektriciteit worden opgewekt uit de wateropslag met behulp van een Organic Rankine Cycle-turbine.

Twee manieren om te profiteren

De technologie van RayGen is tien jaar lang ontwikkeld met een financiering van AUD 38 miljoen van het Australian Renewable Energy Agency, inclusief een nieuwe subsidie van AUD 10 miljoen voor technologieverbetering en industrialisatie. De voorgestelde 200 MWp gelijkstroomcentrale van Photon Energy in Yadnarie is het meest geavanceerde project op nutsschaal (bouwklaar begin 2024) en kan indirect voordeel opleveren. Vier nieuwe projecten in New South Wales met een gezamenlijke capaciteit van 455 MWp (AC) zijn aan de pijplijn toegevoegd. Als de RayGen-technologie commercieel levensvatbaar blijkt te zijn, zou Photon Energy daar op twee manieren van kunnen profiteren: Ten eerste zou het de waarde van de investering in aandelen, die op 30 juni 2023 6 miljoen euro bedroeg, kunnen verhogen. Ten tweede zou het waarde toevoegen aan Photon Energy’s RayGen-pijplijn van 655 MWp.

Is het verstandig om te investeren in het aandeel Photon Energy?

Deze analyse wordt je aangeboden vanuit een samenwerking met Alsterresearch en vertaalt niet de mening van Pennywatch. Het bedrijf dat research doet naar voornamelijk Duitse aandelen voor institutionele beleggers conform MIFID II richtlijnen hanteert momenteel een koopadvies van 3,80 euro.

Waar vind ik de analyses van Pennywatch?

Kooptips, analyses en inzichten van Pennywatch zijn enkel inzichtelijk voor leden met abonnement op premium. Door nu lid te worden krijg je direct onbeperkt toegang! Je kunt je aan melden door te klikken op onderstaande button.

Klik hier om je aan te melden 

Grafiek Photon Energy

Aandeleninformatie

Bedrijf: Photon Energy N.V.
Beurs: Warschau Stock Exchange
Ticker: PEN 
ISIN: NL0010391108 

Disclaimer

De informatie die wij verstrekken, mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies of een vervanging daarvan. Het is expliciet niet bedoeld als aanbeveling om bepaalde effecten of effectenproducten te kopen of te verkopen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wij verstrekken. Alle informatie en analyses die wij verstrekken zijn geheel vrijblijvend.

U bent volledig verantwoordelijk voor de consequenties van het toepassen van de informatie die wij u verstrekken, op welke wijze dan ook. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen of schade die kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie.

U bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen. Als een lezer besluit om zelf opdracht te geven tot het kopen of verkopen van effecten of effectenproducten, doet hij of zij dat volledig op eigen initiatief, verantwoordelijkheid en risico.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Het aangaan van beleggingsposities kan leiden tot koersverliezen.

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.