aandeel origin materials

Aankoop Origin Materials: Duurzaam materiaal uit houtresten (Partnership met Avantium)

Origin Materials is een bedrijf dat de afgelopen 10 jaar een gepatenteerde technologie heeft ontwikkeld om koolstof uit duurzaam hout, houtafval en karton om te zetten in nuttige materialen. Tijdens dit proces wordt koolstof opgevangen, waardoor er gesproken kan worden van koolstofnegatief materiaal. De toepassingen zijn vervolgens erg groot, het kan gebruikt worden voor kleding, verpakkingsmateriaal, flesjes en zelfs biobrandstoffen.

Het probleem

We bevinden ons slechts nog aan de vooravond van een langdurige groene transitie waarin overheden en bedrijven wereldwijd biljoenen aan groene investeringen zullen doen. We zijn met zijn allen goed bezig met een overgang naar groene energie, maar dit zal uiteindelijk niet genoeg zijn.

Wat vaak wordt vergeten is dat iets minder dan de helft van de emissies helemaal niet voortkomt uit energie, maar uit de productie van materialen. Fossiele bronnen zoals aardolie en gas, zijn het dominante platform als het gaat om chemicaliën, materialen en producten.

Broeikasgassen zijn bijproducten van deze fossiele economie. Deze houden namelijk warmte vast in de atmosfeer, waardoor de planeet opwarmt. Om het tij te keren is er naast een transitie naar duurzame energie, dus ook een revolutie nodig op het gebied van materiaal.

De oplossing

Origin Materials biedt de oplossing voor dit probleem. Vanuit een circulaire economie gedacht, begint het met lucht en niet met olie. Gewone koolstof komt van olie die diep onder de grond wordt gehaald. Maar er is nog een heleboel koolstof in de lucht, dat we kennen als CO2. CO2 geldt als voeding voor bomen en planten, ze groeien ervan en maken er hout van. Dit is de manier om koolstof op te vangen zoals de natuur dit heeft bedoeld.

Dit hout wordt vervolgens door Origin gebruikt als materiaal. Hiervoor wordt duurzaam gekapt hout gebruikt, maar ook landbouwafval, houtafval en zelfs karton kan worden gebruikt. Het materiaal van Origin is tevens een deel van de oplossing voor grote bedrijven die aan klimaatdoelstellingen willen voldoen.

Dit artikel is alleen voor premium leden.
Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten 

Bekijk onze aanbieding 

Ben je al premium lid?  

Klik hier om in te loggen 

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

 

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.