Pharming Group aandeel

Aandeel Pharming Group: Alles gaat “gewoon” zijn gangetje

In oktober ontvingen we veel vragen over het aandeel Pharming Group. Het aandeel presteerde goed tot ongeveer halverwege september. Het aandeel piekte toen rond de 1,30 euro. Wellicht als gevolg van het slechte beurssentiment, sloop de twijfel onder Pharming-beleggers er op de een of andere manier weer in.

Op 20 oktober schreven we daarom opnieuw een artikel waarin we opnieuw concludeerden dat de daling onterecht was. Eind vorige week zagen we deze gedachte bevestigd. De koers van het aandeel herstel, maar we zien het bedrijf nog steeds als sterk ondergewaardeerd. Hierbij een update aan de hand van de Q3-cijfers.

Ruconest groeit weer

Allereerst de verkopen van Ruconest, het medicijn voor  de behandeling van erfelijk angio-oedeem. Over de duurzaamheid van verkopen hiervan zijn al jaren twijfels. Deze twijfels werden opnieuw gevoed toen de verkopen van het middel tijdens het eerste kwartaal inzakten als gevolg van een tijdelijk probleem met zorgverzekeraars.

We bestempelden Pharming toen als koopkans en voorspelden herstel. Dit gebeurde ook. In Q3 zagen we zelfs dat er werd teruggekeerd naar lichte groei. Dit was overigens al aangekondigd door het management. Dit heeft er mee te maken dat het middel steeds vaker preventief wordt aangeschaft door patiënten. Het kan hierdoor zijn dat doorgaans een ander medicijn wordt gebruikt, maar indien een aanval zich voordoet werkt Ruconest het best.

Indien er zich geen aanval voordoet is het gebruik van Ruconest niet nodig, maar is het wel aangeschaft. Steeds meer patiënten hebben Ruconest daarom op voorraad. Dit draagt structureel bij aan de verkopen. Voor het derde kwartaal op rij werd het aantal van 70 nieuwe inschrijvingen overgeschreden.

Uiteindelijk groeiden de verkopen van Ruconest met 2% naar 153,8 miljoen, ten opzichte van dezelfde periode in 2022. De omzetdip van het eerste kwartaal is dus ruimschoots goedgemaakt. 97% van de Ruconest-omzet werd in de Verenigde Staten behaald. Voor de EU en de rest van de wereld was dit 3%

Cijfers Pharming

Joenja

Dan Joenja, het APDS-medicijn dat reeds is goedgekeurd voor de Amerikaanse markt. Inmiddels gebruiken 63 patiënten het middel. Aangezien Pharming Group het enige bedrijf is met een medicijn tegen deze zeldzame ziekte is de verkoopprijs erg hoog. De patiënten zullen het medicijn blijven gebruiken waardoor er sprake zal zijn van terugkerende omzet. Afgelopen kwartaal waren de verkopen goed voor 6,5 miljoen dollar.

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

Top 3 brokers

Eenvoudig beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s vanaf 1 euro! 

Beleg en ontvang tijdelijk tot €200,- transactietegoed bij Saxo. 

Profiteer van 0% commissie en beleg in fractionele aandelen en crypto. 

Top 3 investeringsmogelijkheden 

Vergelijk en spaar met vaste hoge rentes tot 4,45% per jaar! 

Investeer in consumentenleningen met een ROI tot 13% per jaar! 

Ontvang 10 euro en bouw aan je eigen vastgoedportefeuille!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.