voetbal aandelen

Alert: Aankoop voetbalaandeel met 100%+ winstpotentie

Voetbalaandelen hebben de schijn tegen. Bij voorbaat gaat men er al vanuit dat het geen goede beleggingen zijn. Ook bij Pennywatch hadden we dit idee. Hoe verder we in de materie doken, hoe meer we terugkwamen van deze gedachte. De sector achter populairste sport ter wereld professionaliseert en voetbal wint nog steeds in rap tempo aan populariteit.

Amerikaanse, Chinese, Qatarese en Saudische investeerders pompen honderden miljoenen per keer in de sector en de grootste technologiebedrijven ter wereld strijden met steeds hogere bedragen om de uitzendrechten. We kunnen inmiddels spreken van een snel groeiende voetbalindustrie. In dit artikel analyseren we eerst de markt als geheel en presenteren we vervolgens onze nieuwste aankoop.

Hoe ziet de voetbalindustrie eruit?

Wanneer we naar de voetbalindustrie kijken zien we dat deze zich kenmerkt met een flinke groei op alle vlakken. De belangrijkste voetbalclubs en competities bevinden zich in Europa en ook in landen zoals de Verenigde Staten en China wordt voetbal steeds belangrijker. Wereldwijd kijken steeds meer mensen naar belangrijke Europese wedstrijden op televisie, maar ook competities buiten Europa winnen rap aan populariteit.

Voetbalindustrie groeit

De totale Europese voetbalindustrie wordt momenteel gewaardeerd op 28,9 miljard euro.  Commerciële investeerders zien steeds meer eurotekens in deze groeiende industrie en willen graag hun graantje meepikken. Afgelopen jaren werden er miljarden geïnvesteerd door voornamelijk Amerikaanse en Chinese investeerders.

Veel clubs zijn hierdoor grotendeels in commerciële handen gekomen. Vooral Engelse en Italiaanse clubs bleken populair onder investeerders. Zo kocht het Amerikaanse Friedkin Group een belang van 86,6% in AS Roma, investeerde Silver Lake meer dan 500 miljoen in Manchester City, werd er 300 miljoen uitgeleend aan AC Milan door een hedgefund en kocht het Chinese Suning voor meer dan 300 miljoen een 70% belang in Inter Milan.

Redbull bekend van het energiedrankje heeft inmiddels zeer succesvol meerdere clubs overgenomen. De strategie is altijd hetzelfde, het plakt na de overname Redbull voor de naam en investeert vervolgens flink in de spelersgroep zodat de Champions League kan worden bereikt. Met zowel Redbull Leipzig en Redbull Salzburg speelt het dit jaar op het miljoenbal.

Oliedollars

Ook het Midden-Oosten meldt zich steeds vaker met haar oliedollars op het Europese voetbaltoneel. Paris Sint Germain is sinds 2011 in Qaterese handen en staat sinds kort wereldwijd weer op de kaart met sterren zoals Messi, Mbappé en Neymar. Bovendien zijn de afgelopen jaren dure stadions met airconditioning gebouwd voor de komende WK in Qatar.

Ook Saudi Arabië meldt zich sinds kort in voetballand. Afgelopen maand werd door het Saudische Public Investment Fund, dat een waarde van 367 miljard vertegenwoordigt, het Engelse Newcastle United overgenomen. Verder betaalde Saudi Arabië afgelopen jaar 40 miljoen om het duel om de Spaanse supercup tussen Atletico en Real Madrid te laten plaatsvinden in Saudi-Arabië.

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

 

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gerelateerde artikelen:

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.