NSI

Bonusartikel: Opmerkelijke activiteit (onder de radar) bij Nederlandse kantorenbelegger

Dit artikel verscheen verscheen eerder deze week voor premium leden van De Koersen. Het artikel wordt je aangeboden, omdat we je via Pennywatch eerder berichtten over dit fonds. 

De Koersen Premium is een onafhankelijk beleggersplatform dat voorziet in inzichten en kansrijke investerings- en handelsmogelijkheden op de beurs. De artikelen worden gepubliceerd vanuit de filosofie dat markten zowel op- als neerwaarts overdrijven.

Om optimaal te profiteren van deze dynamiek wordt gebruik gemaakt van een long-shortstrategie, waardoor rendement kan worden gemaakt in alle marktomstandigheden. Hierbij wordt er gestreefd om de AEX-index te verslaan met een zo hoog mogelijk percentage (alpha), maar met een zo laag mogelijke volatiliteit (bèta). 

Middels een breed scala aan financiële producten wordt er ingespeeld op zowel stijgende als dalende koersen in vrijwel alle asset classes die de markt te bieden heeft. Hierbij kan er worden gedacht aan aandelen, obligaties, maar ook grondstoffen en crypto.

Indien zich een investerings- of handelsmogelijkheid voordoet en wordt gepubliceerd zal de auteur deze in veel gevallen innemen. In dit geval wordt de naam van de auteur inclusief de weging ten opzichte van de totale portefeuille vermeldt. 

Lid worden kan tijdelijk met 21% korting door te klikken op deze link. 

Aandeel NSI

Na het overnamebericht van het belang van ICAMAP door First Sponsor Group (20,-) zakte de koers van NSI weer iets weg. In de vorige update gaf ik aan dat het erop leek dat ze snel zouden doorkopen. Tot op heden hebben we nog geen nieuwe melding gezien in de registers van de AFM.

Desondanks lijkt zich alsnog een nieuw hoofdstuk te ontvouwen. Er doen zich sindsdien namelijk enkele opmerkelijke zaken voor. Het lijkt er bovendien op dat men zo weinig mogelijk aandacht wenst te trekken. Is een overname in de maak?

Shortpositie Millenium

Allereerst meldde een bekend hedgefonds uit New York, genaamd Millenium recent een shortpositie in het fonds. Nu short dit fonds wel vaker aandelen, maar in het geval van NSI is dit toch wel wat vreemd.

NSI handelt namelijk fors onder de intrinsieke waarde (taxatiewaarde panden) en de loan-to-value is met 30% op orde. In 2026 hoeft men pas leningen te herfinancieren. Verder keert het dividend uit en koopt het aandelen in. De zogeheten shareholder yield overstijgt hierdoor ruim de 10%. Bovendien lijkt men voornemens nog meer vastgoed van de hand te doen, waardoor meer aandelen kunnen worden teruggekocht. Tenslotte zijn er geen derivaten op NSI beschikbaar en het heeft tevens geen convertibles uitstaan. Hedging constructies enkel gebaseerd op NSI zijn dus niet mogelijk.

Deze opsomming maakt dat er ogenschijnlijk niet veel te verdienen is aan de onderkant bij NSI, maar toch bouwde Millenium een shortpositie op. Tenminste, voor de duur van een week. Ze zijn er ook alweer uit.

Hieronder zie je de meldingen van nettoshortposities.

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

 

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.