Aandeel Borussia Dortmund

Koopkans aandeel Borussia Dortmund na mislopen landstitel

Afgelopen zaterdag liep Borussia Dortmund alsnog de landstitel mis. Waar verwacht werd dat de club na 11 jaar eindelijk weer eens de titel in de wacht zal slepen, ging het alsnog mis doordat het er thuis niet in slaagde te winnen van FC Mainz. In eigen huis bleef het steken op een gelijkspel. 

https://www.youtube.com/watch?v=FTbje4tgtmo

Kort voor het eindsignaal was Borussia Dortmund alsnog even virtueel kampioen. In een situatie waarin Dortmund zou verliezen of gelijkspelen, zou Bayern Munchen haar wedstrijd namelijk nog moeten winnen tegen FC Köln. In de 81e minuut kwam de aartstivaal van Dortmund op een gelijkspel te staan. Pas in de 89e minuut schoot invaller Musiala de bal tegen het net. 

Bayern Munchen is hierdoor op doelsaldo kampioen van Duitsland geworden. Dit is een flinke domper voor de club Borussia Dortmund, maar ook voor aandeelhouders.

Beurswaarde verdampt tijdelijk met 30%  

Waar we vorige week al waarschuwden voor tijdelijke euforie in het aandeel, is vandaag juist het tegenovergestelde het geval. De teleurstelling overheerst onder beleggers. Na opening werd zelfs de complete jaarwinst weggegeven. De koersdaling was zelfs tijdelijk even meer dan 30%, waardoor bijna 200 miljoen aan beurswaarde verdween.  

Hoewel een correctie in het aandeel na de dramatische seizoensontknoping begrijpelijk is, lijkt de daling zwaar overdreven. Vanzelfsprekend is Borussia Dortmund na het mislopen van de titel als bedrijf niet plots 200 miljoen minder waard. 

Zilvervloot komt alsnog binnen, maar mislopen kampioenschap heeft wel degelijk invloed

Het mislopen van de titel heeft slechts beperkte invloed op het prijzengeld vanuit de Bundesliga, dit gaat uiteindelijk slechts om een bedrag van maximaal...

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

Op zoek naar de volgende Tesla of Apple?

Ontvang iedere week een overzicht van kansrijke small cap aandelen