Koopwaardige aandelen

Korte updates: Deze 6 small cap aandelen zijn momenteel (zeer) koopwaardig

Hieronder vind je 6 korte updates van aandelen uit onze modelportefeuille. Ook geven we aan de besproken aandelen opnieuw een beoordeling mee. 

1. Catana Group: Zeer koopwaardig na daling zonder nieuws, CEO koopt aandelen

De koers van Catana Group is een stuk naar beneden gekomen. Sinds de laatste update is er eigenlijk geen nieuws te melden geweest. Ja, de Bali 5.8 is gelanceerd - het 15e model uit de BALI reeks met een lengte van 18 meter -, maar dit was al aangekondigd. Ook kan dit als positief worden geïnterpreteerd.

In februari was ik (Jelmer) op Gran Canaria en heb ik zelf ook even een tochtje gemaakt, ditmaal op een Bali 4.0. Het stikte hier van de catamarans van Catana Group die zoals bekend wegens de hoge ROI veelvuldig worden ingezet door charterbedrijven. Een zelfgeschoten kiekje:

Wat is er dan met het bedrijf aan de hand? Het antwoord lijkt eenvoudig: Niets. De verkopen lijken voornamelijk sentimentgedreven, Piet Particulier blijkt er vanaf te willen. 

Dat de CEO wél vertrouwen heeft in een hogere beurskoers blijkt toen ik het register bij de Franse toezichthouder checkte... Aurélien Poncin koopt via de familieholding  afgelopen weken aandelen op de markt. Heel veel is het nog niet, tot nu toe zo'n 0,1% van het totaal.

Gisteren verschenen er nabeurs echter opnieuw 3 meldingen, deze documenten verschijnen met vertraging dus ik vermoed dat er wordt doorgekocht aangezien de koers nu nog een stukje lager staat. 

Met een enterprise value/EBITDA van minder dan 3 en een dividendrendement van 3,3% kun je je hier op lange termijn moeilijk een buil aan vallen. Het aandeel kan dan ook worden bestempeld als zeer koopwaardig.

Gezien de vroege aankoop en koersstijging hebben we voor de portefeuille momenteel genoeg, maar persoonlijk heb ik nog wat extra stukjes opgepikt op ~4,525 euro.

Klik hier om naar de vernieuwde aandelenpagina te gaan 

Aandeleninformatie 

Naam: Catana Group
Symbool: CATG
ISIN: FR0010193052
Beurs: Euronext Paris  

2. Auto1 Group: Aandeel loopt flink op na onterechte afstraffing 

Dit was tevens een bijzonder koersverloop. Een aantal weken terug zat ik in de conference call en de CEO en oprichter Christian Bertermann (12,62% van de aandelen) was ogenschijnlijk erg blij met de resultaten. Voorbeurs ging het aandeel dan ook 10% omhoog, maar toen de handel open ging stortte het aandeel volledig in.

Tijdens de call had ik de hele tijd het idee dat Bertermann ieder moment kon gaan juichen. Beleggers deden dit blijkbaar niet, tenminste niet direct. Inmiddels lijken er weer kopers in te zitten. De koers is volledig hersteld en noteert op een plus van 8%. 

Dit is terecht, ondanks dat de automarkt op zijn gat ligt, neemt de omzet toe en worden er hogere marges verdiend. Het break-evenpunt is zo goed als bereikt, waardoor er straks sprake zal zijn van winstgevende groei. Op lange termijn lijken er geen serieuze concurrenten te zijn in Europa. Steeds meer stipjes kunnen op de kaart worden gezet.

Ook voor concurrentie uit de V.S. hoeft het niet te vrezen. Deze bedrijven lijken als gebrek aan liquide middelen allen kapot te gaan. Ik vind het een bijzonder fenomeen dat vergelijkbare en in nood verkerende bedrijven in de V.S. erg populair zijn op de beurs, terwijl Auto1 door beleggers volledig door beleggers wordt genegeerd. Ook indien je de vergelijking met andere platformbedrijven - zoals de populaire maaltijdbezorgers: een zeer moeilijke business met bovendien meer concurrentie - trekt, is de impopulariteit en gebrekkige aandacht moeilijk te begrijpen. 

Wij vinden het prima, laat de tijd ons gelijk maar bewijzen. De aandelen lijken in ieder geval de weg omhoog te hebben gevonden en zijn op de huidige koers nog steeds koopwaardig.

Klik hier om naar de vernieuwde aandelenpagina te gaan 

Aandeleninformatie 

Bedrijf: AUTO1 Group SE
Ticker: AG1
ISIN: DE000A2LQ884
Beurs: Xetra

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

 

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.