aandeel origin materials

Prima start, eerste fabriek Origin Materials bijna operationeel

Origin 1, de allereerste fabriek van Origin Materials is bijna klaar. De mechanische werkzaamheden zijn voltooid volgens de planning en naar verwachting zal de fabriek nog in het tweede kwartaal van 2023 operationeel zijn. Zoals eerder verteld is Origin 1 een vlaggenschipfabriek, waarin klanten producten en toepassingen kunnen testen.

Eerste omzet komt volgend kwartaal al binnen

Zodra Origin 1 operationeel is, kunnen klanten producten en toepassingen testen en zal de eerste omzet door het bedrijf heenlopen. Voor dit jaar zou dit ongeveer 60 miljoen zijn. Zodra de fabriek volgend jaar op volle kracht draait, zou dit naar 122 miljoen moeten kunnen.

Dit is een behoorlijke smak geld, maar het is slechts een schijntje van waar het uiteindelijk naartoe moet. Indien alles volgens plan verloopt zijn we in 2027 aandeelhouder van een bedrijf met meer dan 3 miljard omzet. In een markt waarin de vraag naar de duurzame producten van Origin Materials groter is dan het aanbod, zou het in 2030 zelfs de 9 miljard grens moeten kunnen passeren.

Update omtrent Origin 2

Tijdens de kwartaalcijfers twee weken geleden gaf het management een update omtrent de Origin 2. Dit wordt een grotere fabriek die vanaf 2026 1,5 miljard aan jaarlijkse omzet moet toevoegen. Het is zaak dat de bouw soepel verloopt. We weten namelijk ook hoe het mis kan lopen, zoals we afgelopen jaren bij Accsys zagen. Wat echter vertrouwen biedt is dat de uitvoering van de bouw van de Origin 1 vlekkeloos is verlopen.

Het management bracht in de update naar buiten dat er goede vorderingen worden gemaakt met het ontwerpen, plannen en financiering van de fabriek. Het benadrukte nogmaals dat er geen extra financiering noodzakelijk is om de fabriek te kunnen bouwen. Wat hierbij meehelpt is dat Origin Materials wegens het duurzame karakter voor 1,5 miljard aan belastingvrije obligaties kan uitgeven. Kortom, voor een aandelenemissie hoeven we voorlopig niet te vrezen.

Nieuwe partnerschappen

Dat het noodzakelijk is snel op te schalen bleek de afgelopen weken nog maar weer eens. Een bezoekje van het salesteam aan Bangkok resulteerde in twee nieuwe partnerships. Deze werden recent aangekondigd en dus na de aankoop van onze aandelen.

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

Op zoek naar de volgende Tesla of Apple?

Ontvang iedere week een overzicht van kansrijke small cap aandelen