Aandeel Altimmune

Q&A: 5000 euro winst na stijging Altimmune (concurrerend middel Wegovy), wat te doen?

Beste Jelmer,

Sinds een week een enorme stijging van de koers nu ruim 7 dollar en een koersdoel boven de 20. Heb jij een idee hoelang dit kan doorgaan?

Ik zit nu al ruim boven de 5000 € winst

Hoe moet ik dit spel verder spelen?

Antwoord:

Allereerst gefeliciteerd met dit mooie resultaat. De stijging is mij ook opgevallen. Een leuke vraag, achter de stijging zit namelijk wellicht meer dan je denkt.

We kennen Altimmune natuurlijk uit de coronaperiode, we ontdekten toen dat het bedrijf met een vaccin bezig was. De informatie was publiek, maar het was nog niet officieel door het bedrijf naar buiten gebracht.

We kochten de aandelen aan en de rest is geschiedenis. Een paar dagen later kwam het bedrijf met een persbericht naar buiten. Het zou inderdaad aan een vaccin werken en ook nog eens op een bijzondere manier, namelijk via een neusspray.

Dit verhaal lag natuurlijk goed in de markt. Helemaal toen corona steeds serieuzer bleek. Vrijwel ieder bedrijf dat met een vaccin bezig was steeg naar grote hoogte. We roomden telkens winst af op hogere niveaus. Op de piek zelfs op 1801%. Achteraf gezien was dit maar goed ook, het vaccin is er namelijk nooit gekomen. Het strandde zelfs in fase 1.

Inmiddels heeft Altimmune een nieuw ijzer in het vuur, namelijk een kandidaat-medicijn voor de behandeling van obesitas. Deze markt is gigantisch en indien succesvol, dan laat het Deense Novo Nordisk (Wegovy en Ozempic) zien wat het met een bedrijf kan doen. Marktkapitalisatie? 450 miljard dollar.

Om aan te geven hoe groot dit is: De economische groei van Denemarken was vorig jaar 1,9%. Hiervan was 1,7% groei afkomstig van Novo Nordisk. Het bedrijf is binnen korte tijd dus zo groot geworden,  dat het verantwoordelijk is voor bijna de volledige groei van de Deense economie!

novo nordisk

Het medicijn van Novo Nordisk was eigenlijk bedoeld voor diabetes. In de praktijk wordt het medicijn, dat de werkzame stof semaglutide bevat, echter voornamelijk gebruikt om af te vallen. Semaglutide is een nagemaakt verzadigingshormoon dat in de darmen wordt aangemaakt. Het resultaat? Je eetlust verdwijnt. Je houdt jezelf dus voor de gek en dit is uiterst effectief om af te vallen.

De medicijnen zijn verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Duitsland, Groot-Brittannië, Noorwegen en thuisland Denemarken. Hier zijn de medicijnen een ware hype. Veel influencers prijzen het medicijn aan en zelfs Elon Musk zegt naast vasten ook het medicijn te gebruiken om "in shape" te blijven.

Indien je er wat langer over nadenkt kan dit natuurlijk nooit goed gaan. Allereerst ligt complete afhankelijkheid van het middel op de loer. Als het middel niet genomen wordt, komt immers het hongergevoel terug. De komende jaren gaan we meer leren over de lange termijn effecten. Er wordt onder andere een link met zelfmoordgedachten onderzocht. Dit zegt nog niks, de resultaten zijn namelijk nog niet bekend.

Vooralsnog lijkt het er, op korte termijn tenminste, op dat de voordelen opwegen tegen de nadelen. Overgewicht is een welvaartsziekte en dit levert allerlei gezondheidsrisico's op. Helemaal in het geval van obesitas. De medicijnen van Novo Nordisk bieden in dit geval een uitkomst.

Heeft Altimmune het nieuwe Wegovy in handen?

Aangezien het middel in Nederland niet zomaar te verkrijgen is, kan het zomaar zijn dat de hype rondom afslankmedicijnen aan je voorbij is gegaan. De hype rond Wegovy speelt waarschijnlijk een rol in de koersvorming van Altimmune. Wat als Altimmune het nieuwe Wegovy in handen heeft?

Altimmune is namelijk bezig met Pemvidutide een kandidaat-geneesmiddel dat ook kan worden ingezet tegen de behandeling van obesitas. Hierin wordt een gepatenteerde technologie gebruikt waardoor wekelijkse dosering van de werkzame stof mogelijk is. Normaliter wordt dit niet goed verdragen, maar door de technologie wordt de werkzame stof vertraagd opgenomen in de bloedbaan. In de onderzoeken die tot nu toe gedaan zijn, zijn reducties in lichaamsgewicht aangetoond alsmede reducties van het levervetgehalte.

Vorige week kwam Altimmune met resultaten in een fase II onderzoek. Vervolgens begon de koers te stijgen.

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

 

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.