lezersvraag

Q&A: Vraag over Akebia Therapeutics en Assembly Biosciences

Tijdens mijn vakantie had ik wat meer tijd om de aandelen door te nemen.

Akba is volgens mij een pareltje aan het worden en wat mij betreft een echt goede koop of uitbreidingstip.

Asmb wat vind je van dit bedrijf. Verder hoop ik dat je meer bedrijven vindt zoals first thin .

Antwoord: 

Allereerst Akebia Therapeutics:

Vorig werd jaar werd Vadustat (een medicijn tegen bloedarmoede als gevolg van chronische nierziekte) niet goedgekeurd door de FDA. Dit kwam als een verrassing. In Japan was het medicijn al op de markt en dit geldt inmiddels voor ook voor Europa, de U.K. en recent ook Zwitserland. 

Zoals bekend valt het grote geld te verdienen in de Verenigde Staten. Akebia was het dan ook niet met de beslissing van de FDA en wilde zo snel mogelijk een poging wagen om het medicijn alsnog goedgekeurd te krijgen. Dit liep vertraging op door personeelsproblemen bij het OND (Office of New Drugs).

Afgelopen maand ging Akebia Therapeutics dan eindelijk in gesprek en dit was naar eigen zeggen een "informatief en productief gesprek". Gisteren kwam er een persbericht naar buiten dat Akebia Therapeutics nog in Q3 opnieuw een indiening doet voor Vadustat. Dat is dus uiterlijk volgende maand. 

De FDA zal vervolgens naar verwachting binnen 6 maanden (PDUFA-date) reageren. We zitten dan uiterlijk in maart. Dit is een afzienbare periode. Analisten die er goed in zitten, denken nu plots dat Vadustat een goede kans maakt op goedkeuring begin volgend jaar. Ook zal het Vadustat in 2023 mogelijk vermarkt worden in Australië. 

Dit artikel is alleen voor premium leden.
Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten 

Bekijk onze aanbieding 

Ben je al premium lid?  

Klik hier om in te loggen 

Op zoek naar de volgende Tesla of Apple?

Ontvang iedere week een overzicht van kansrijke small cap aandelen