Titanium aandeel

Risk-on: De grootste producent ter wereld van de grondstof rutiel (Titaandioxide)

Voordat we de analyse beginnen willen we benadrukken dat we geen positie innemen in het volgende aandeel. Wél merken we dat er vraag is naar ideeën van bedrijven actief in de grondstoffenmarkt. Het volgende artikel is hier een product van. Het betreft een stukje over een Australisch bedrijf dat actief is in het delven van natuurlijk rutiel. 

Het is in ieder geval interessant om eens kennis te maken met een bedrijf/grondstof waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord. Het is leuk om er wat over te leren en dien indien je iets in deze hoek wilt doen, dan is het misschien een interessant bedrijf om te gaan volgen.

Op papier lijkt er een flinke onderwaardering in te zitten. De bestaande mijn is winstgevend, maar dient binnen enkele jaren vervangen te worden. Indien het plan dat er ligt goed wordt uitgevoerd, dan zou de nieuwe mijn zo'n 24% rendement per jaar moeten kunnen uitspugen. Juist in de bouw van de nieuwe mijn liggen de risico's. Even los van de politieke risico's...

Wat is rutiel?

Rutiel is de natuurlijke vorm van titaandioxide. De grondstof kan als niet schaars worden bestempeld en wordt voornamelijk gebruikt als wit pigment voor diverse producten. Titaandioxide werd eerder ook veel gebruikt als additief voor voedsel, maar de grondstof wordt ervan verdacht kankerverwekkend te zijn indien het in grote hoeveelheden wordt ingeslikt of ingeademd. Hoewel het door de verdachtmaking de schijn tegen heeft, is het belangrijk op te merken dat hier nog geen bewijs voor is.

Los van voedsel is titaandioxide wel degelijk nuttig. Indien je op vakantie gaat en zonnebrand aanbrengt, dan breng je tegelijkertijd ook titaandioxide aan op je huid. Titaandioxide wordt gebruikt vanwege de reflecterende en licht verstrooiende eigenschappen. Kortom, het beschermt hierdoor tegen uv-straling die anders door het lichaam wordt geabsorbeerd. Titaandioxide kan niet via de huid worden opgenomen en hierdoor vinden we het ook veel terug in cosmetische producten.

Titanium

Een andere belangrijk toepassing van rutiel is het kritische metaal titanium. Titanium wordt gezien als het lichtste sterkste metaal, waardoor er het veel wordt gebruikt in de lucht- en ruimtevaart. Ook wordt rutiel veel toegepast bij laswerkzaamheden, bijvoorbeeld in de scheepsbouw. 

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

 

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

 

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.