Aandeel Juventus (Exor)

Risk-on: Voorsorteren op handelsmogelijkheid binnen het imperium van de famillie Agnelli (Exor)

In dit artikel stellen we je op de hoogte van kansrijke handelsmogelijkheid die zich begin 2024 waarschijnlijk zal voordoen in het aandeel Juventus. Verderop leggen we uit waarom we dat denken maar nu eerst een introductie: De voetbalclub Juventus is grotendeels in de handen van de familie Agnelli. De Italiaanse familie is vooral bekend doordat het FIAT oprichtte, de grootste Italiaanse autofabrikant.

De afgelopen tijd vergaarde de familie in rap tempo bekendheid in Nederland. Dit kwam onder andere doordat ze onlangs groot in het kwakkelende Philips stapten. Dit is qua omvang echter slechts het vierde belang van de familie.

Exor: De holding van de familie Agnelli

De belangen van de familie worden aangehouden via de holding die eveneens beursgenoteerd is. Eerder had Exor een notering aan de beurs van Milaan, maar afgelopen jaar werd de listing verhuisd, naar jawel... Amsterdam! Het hoofdkantoor zit dan ook gevestigd op de Zuidas, al is de familie hier naar verluid maar weinig te vinden.

De familie koos afgelopen jaar voor de listing in Amsterdam om de hardnekkige onderwaardering die in de aandelen zat eruit te halen. Naast dat in Amsterdam meer handel plaatsvindt, kwam Exor hierdoor onder andere in ETF's die wat meer (passief) gekocht worden. De roemrijke familie krijgt zo steeds meer een Nederlands tintje.

Wat zijn de belangen van Exor?

Hieronder vind je een overzicht van de belangen van Exor. Naast Ferrari en Stellantis zijn andere opvallende namen CNH Industrial en The Economist. De eerste is bekend als Europees marktleider in trekkers, de laatste is een liberaal blad dat vaak zorgt voor haarscherpe meningen en inzichten. Verder vallen er nog wat kleinere bedrijven onder waar je wellicht wel eens van gehoord hebt.

Wie zijn de aandeelhouders van Juventus?

Exor heeft historisch gezien zeer goed gepresteerd. Wie in 2009 aandelen in de holding had gekocht, kijkt vandaag tegen een rendement van zo'n 1000% aan. Toch hebben niet alle onderdelen even goed gepresteerd.

Een investering die de familie afgelopen 10 jaar eigenlijk alleen maar geld heeft gekost is de voetbalclub Juventus. De voetbalclub uit Turijn met als bijnaam "De Oude Dame" kent een rijke geschiedenis. Naast 36 landstitels won het meerdere keren de Europa Cup 1 en de Champions League.

https://www.youtube.com/watch?v=QClRJj8GetM

In totaal zijn 63,8% (en 77,87% stemrecht) van de aandelen Juventus via Exor in de handen van de familie. Lindsell Train Ltd. heeft vervolgens het grootste belang in Juventus met 11,9% van de aandelen. Het stemrecht is echter beperkter, namelijk 6,95%.

Lindsell Train Ltd. is een partij die brood lijkt te zien in de voetbalindustrie. Het ziet de markt jaarlijks groeien en investeert daarom tevens in Manchester United en Celtic.

Vervolgens houden we slechts nog 24,3% over. Dit is de zogeheten free float. Deze aandelen zijn vrij verhandelbaar op de beurs. In het geval van Juventus op de beurs van Milaan.

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

 

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.