cliq-digital

Waaier van rode vlaggen bij CLIQ Digital (update)

Vorige maand sloten we abrupt onze positie in CLIQ Digital. Een bedrijf waar we eerder juist erg enthousiast over waren. Dit kwam voort uit de groeicijfers en vooruitzichten die fantastisch zijn te noemen. Op het moment van schrijven noteert het bedrijf aan slechts 6,5 keer de winst. Voor volgend jaar betalen beleggers slechts 5,67x de winst.

Deze lage waardering komt niet voort uit een verwachte krimp. Sterker nog, het bedrijf lijkt nog een flink groeipad voor de boeg te hebben. Het aandeel wordt door 4 analisten gevolgd en deze komen tot de volgende verwachtingen.

Verwachte omzetontwikkeling

Dit zou gepaard moeten gaan met een stijging van de winst per aandeel. Indien alles uitkomt dan zou in 2026 9,19 per aandeel verdiend moeten kunnen worden. Een koersdoel van ongeveer 80 euro zou hiermee gerechtvaardigd zijn. Een potentiële upside van 220%.

Winstgevende groei tegen een lage waardering, dit is wat je graag wilt zien als belegger. Onlangs lanceerde het bedrijf een grote reclamecampagne voor CLIQ.DE, het all-in-one streamingsplatform van het bedrijf. Hier zou de komende jaren de groei vandaan moeten komen.

Omzet uit de Verenigde Staten

Verder presenteerde het bedrijf begin deze maand de beste resultaten ooit.

Wat ons eerder al opviel is dat meeste omzet afkomstig is uit de Verenigde Staten. Afgelopen jaar was dit ruim 157 miljoen. Volgend jaar lijkt dit zelfs meer te worden, wanneer we de ~44 miljoen doortrekken.

De Amerikaanse cijfers zijn natuurlijk fantastisch, maar het zat ons toch niet helemaal lekker. Waar komt deze omzet precies vandaan? Volgens CLIQ Digital zou dit grotendeels voortkomen uit gebundelde content. Content zoals op het platform van CLIQ.DE dus, maar dan in de Verenigde Staten.

Gek genoeg vinden we niet 1,2,3, een soortgelijke platform in de V.S., vandaar dat we besloten hier wat dieper op in te zoomen. Het aantal entiteiten die onder CLIQ Digital hangen zijn er nogal wat. 

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

Op zoek naar de volgende Tesla of Apple?

Ontvang iedere week een overzicht van kansrijke small cap aandelen